Hoppa till huvudinnehåll

Glasfusing i Lomma för barn och vuxna tillsammans

Du skär glas, skapar mönster som sedan smälts samman och formas, d.v.s. fusas och slumpas i glasugn. Vi har välutrustade verkstäder i Malmö. Du kan skapa fat, smycken, ljuslyktor.

Innehåll

Med formar och glas i olika färger kan du designa dina egna smycken, skålar, fat mm. Det är bara att låta fantasin flöda! Här ges det möjlighet att göra något kreativt tillsammans med familjen.

Målgrupp och förkunskap

Kursen är till för både barn (över 8 år) och vuxen, för dig som är nybörjare och för dig med mer vana. Du arbetar utifrån din kunskapsnivå och dina förutsättningar.

Material och tips

En låda att förvara ditt glas i och penna/papper är vad man behöver ha med sig.  Material finns att köpa på plats på ABF. Materialkostnader tillkommer.

Vi har en fullt utrustad glasverkstad med bl.a. skärverktyg, tänger, linjaler m.m. Vill du komplettera med något så finns det att köpa på Cebex, Erlandsrogård i Vintrie. På Internet finns många inspirerande tips om glasfusing att hämta!

Kursens upplägg

Ett annat ord för kurs inom folkbildning är studiecirkel. I en studiecirkel lär du dig om ett ämne tillsammans med andra. Studiecirkeln pågår under ett antal träffar, ofta samma dag och tid varje vecka.

Tillgänglighet

Vår ambition är att så många som möjligt ska kunna delta på våra kurser och använda vårt material. Har du frågor kring tillgänglighet är du välkommen att kontakta oss.

Cirkelledare

Lisseth Olsson började som deltagare i glasfusing på ABF och efter flertalet studiecirklar och kurser är hon numera cirkelledare både i glasfusing, tiffanyglas samt resin. Glaset är väldigt inspirerande och utvecklar henne enormt som hantverkare. Att få skapa med händerna och se resultatet ger inspiration som Lisseth kan ge tillbaka till cirkeldeltagarna. 

OBS! Gör en anmälan för dig och en anmälan för ditt barn med barnets egna uppgifter så ni båda upptar vars en plats. Avgiften gäller per person.

 

H

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
427133
Startdatum
11 september 2022
Veckodagar
Söndag
Tidpunkt
10:00–11:30
Antal tillfällen
10
Antal lediga platser
6
Plats
ABF huset i Lomma
Kaptensgatan 4 23422 LOMMA
Pris
925 kr
Cirkelledare
Lisseth Olsson
Anmäl dig