Hoppa till huvudinnehåll

Glasfusing i Lomma

Du skär glas, skapar mönster som sedan smälts samman och formas, d.v.s. fusas och slumpas i glasugn. Du kan skapa fat, smycken, ljuslyktor.

Innehåll

Färg- och formkunskaper. Vi använder oss av system96 glas och glas i andra former, t.ex. noodles, stringers, fritter och dichroic. Du kan även arbeta med olika typer av metaller som läggs in i glaset. Du går igenom hela processen; glasets väg från en obehandlad glasskiva till ett underbart fat eller smycke. Här får du möjlighet att skapa med händerna och ge uttryck för dina idéer. Vi diskuterar, utbyter tankar och idéer med varandra.

 

Målgrupp och förkunskap

Kursen är till för alla, både för dig som är nybörjare och för dig med mer vana. Du arbetar utifrån din kunskapsnivå och dina förutsättningar.

 

Material och tips


En låda att förvara ditt glas i och penna/papper är vad man behöver ha med sig.
Material finns att köpa på plats på ABF.
Vi har en fullt utrustad glasverkstad med bl.a. skärverktyg, tänger, linjaler m.m.
Vill du komplementera med något så finns det att köpa på Cebex, Erlandsrogård i Vintrie.
På Internet finns många inspirerande tips om glasfusing att hämta!

Kursens upplägg

Ett annat ord för kurs inom folkbildning är studiecirkel. I en studiecirkel lär du dig om ett ämne tillsammans med andra. Studiecirkeln pågår under ett antal träffar, ofta samma dag och tid varje vecka.

Tillgänglighet

Vår ambition är att så många som möjligt ska kunna delta på våra kurser och använda vårt material. Har du frågor kring tillgänglighet är du välkommen att kontakta oss.

 

Cirkelledare


Lisseth Olsson började som deltagare i glasfusing på ABF och efter flertalet studiecirklar och kurser är hon numera cirkelledare både i glasfusing, tiffanyglas samt resin. Glaset är väldigt inspirerande och utvecklar henne enormt som hantverkare. Att få skapa med händerna och se resultatet ger inspiration som Lisseth kan ge tillbaka till cirkeldeltagarna. 

 

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
177813
Startdatum
08 februari 2022
Veckodagar
Tisdag
Tidpunkt
18:15–21:30
Antal tillfällen
10
Antal lediga platser
4
Plats
ABF huset i Lomma
Kaptensgatan 4 23422 LOMMA
Pris
2000 kr
Cirkelledare
Lisseth Olsson
Anmäl dig