Hoppa till huvudinnehåll

Keramik i Lomma - Vuxna

Cirkeln ger dig möjlighet att förverkliga dina egna idéer inom keramiskt hantverk, ex. skapa din egen tekopp eller tekanna.

Innehåll

Du får utveckla din känsla för form och för materialets speciella egenskaper. Detta sker genom att träna och prova på olika tekniker som t ex att kavla, ringla, dreja, modellera och dekorera på olika sätt samt slutligen glasera.


Målgrupp och förkunskap

Kursen är till för alla, både för dig som är nybörjare och för dig med mer vana. Du arbetar utifrån din kunskapsnivå och dina förutsättningar.


Material och tips

Lera finns att köpa på plats på ABF i Lomma. Vi arbetar endast med stengodslera. I priset för den lera du betalar för ingår glasyr och två bränningar (skröj och glasyrbränning).


Cebex (Erlandsrovägen 3B, Vintrie) är den största återförsäljaren för keramik. Här hittar du t.ex. verktyg och penslar om du vill köpa egen utrustning.


Tillgänglighet

Vår ambition är att så många som möjligt ska kunna delta på våra kurser och använda vårt material. Har du frågor kring tillgänglighet är du välkommen att kontakta oss.


Cirkelledare

Lena är utbildad hantverkspedagog från Nyckelviksskolan i Stockholm. Lena har tidigare haft egen keramikverkstad efter utbildning på Östra Grevie folkhögskola samt en kompletterande utbildning i keramisk tillverkning i Helsingborg. Sedan 2018 arbetar Lena som cirkelledare på ABF i Malmö/Lomma och då främst med keramik.

 

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
177808
Startdatum
02 februari 2022
Veckodagar
Onsdag
Tidpunkt
18:00–20:30
Antal tillfällen
9
Antal lediga platser
Fullsatt
Plats
ABF huset i Lomma
Kaptensgatan 4 23422 LOMMA
Pris
1595 kr
Cirkelledare
Lena Johnsson
Anmäl dig som reserv