Hoppa till huvudinnehåll

Arrangemangsbild

Keramik för barn och föräldrar tillsammans

Vill du ha en rofylld och kreativ stund tillsammans med ditt barn? Då är denna cirkeln perfekt för dig.

Innehåll


Du får utveckla din känsla för form och för materialets speciella egenskaper. Detta sker genom att träna och prova på olika tekniker som att kavla, ringla, dreja, modellera och glasera.

Målgrupp och förkunskap


Kursen är till för dig som vill gå och skapa i lera tillsammans med ditt barn. Både för er som är nybörjare och för er med mer vana. Ni arbetar utifrån er egen kunskapsnivå och förutsättningar.

OBS! Både vuxen och barn måste stå som anmäld. Var god skriv in båda på vars en anmälan. 

Material och tips


Som deltagare bestämmer du själv hur mycket lera du vill använda dig av under cirkeln. Du kan välja mellan olika leror och ett stort antal glasyrer/färger till dina alster. Vi arbetar endast med stengodslera. Material kostnaden faktureras dig efter avslutad kurs. I priset för lera ingår glasyr och bränning.
Lera finns att köpa på plats på ABF.
Cebex (Erlandsrovägen 3B, Vintrie) är den största återförsäljaren för keramik. Här hittar du t.ex. verktyg och penslar om du vill köpa egen utrustning.

Tillgänglighet

Vår ambition är att så många som möjligt ska kunna delta på våra kurser och använda vårt material. Har du frågor kring tillgänglighet är du välkommen att kontakta oss.

Cirkelledare


Lena är utbildad hantverkspedagog från Nyckelviksskolan i Stockholm. Lena har tidigare haft egen keramikverkstad efter utbildning på Östra Grevie folkhögskola samt en kompletterande utbildning i keramisk tillverkning hos krukmakare i Helsingborg.

OBS! Glöm inte att det ska göras en separat anmälan för ditt barn och avgiften gäller per person.  

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
167032
Startdatum
10 november 2018
Veckodagar
Lördag
Tidpunkt
09:30–11:45
Antal tillfällen
5
Antal lediga platser
Fullsatt
Medarrangör
ABF i Lomma
Plats
ABF huset i Lomma
Kaptensgatan 4 23422 LOMMA
Pris
630 kr
Cirkelledare
Lena Johnsson
Anmäl dig som reserv