Hoppa till huvudinnehåll

Arrangemangsbild

Keramik för barn och föräldrar tillsammans

Vill du ha en rofylld och kreativ stund tillsammans med ditt barn? Då är denna cirkeln perfekt för dig.

Innehåll

Du får utveckla din känsla för form och för materialets speciella egenskaper. Detta sker genom att träna och prova på olika tekniker som att kavla, ringla, dreja, modellera och glasera.

Målgrupp och förkunskap

Kursen är till för dig som vill gå och skapa i lera tillsammans med ditt barn. Både för er som är nybörjare och för er med mer vana. Ni arbetar utifrån er egen kunskapsnivå och förutsättningar.

Material och tips

Som deltagare bestämmer du själv hur mycket lera du vill använda dig av under cirkeln. Du kan välja mellan olika leror och ett stort antal glasyrer/färger till dina alster. Vi arbetar endast med stengodslera. Material kostnaden faktureras dig efter avslutad kurs. I priset för lera ingår glasyr och bränning.
Lera finns att köpa på plats på ABF.
Cebex (Erlandsrovägen 3B, Vintrie) är den största återförsäljaren för keramik. Här hittar du t.ex. verktyg och penslar om du vill köpa egen utrustning.

Tillgänglighet

Vår ambition är att så många som möjligt ska kunna delta på våra kurser och använda vårt material. Har du frågor kring tillgänglighet är du välkommen att kontakta oss.

Cirkelledare

Lena är utbildad hantverkspedagog från Nyckelviksskolan i Stockholm. Lena har tidigare haft egen keramikverkstad efter utbildning på Östra Grevie folkhögskola samt en kompletterande utbildning i keramisk tillverkning hos krukmakare i Helsingborg.

OBS! Både vuxen och barn måste stå som anmäld. Var god skriv in båda på vars en anmälan. 

 

Fick du ingen plats i gruppen? Den 8 oktober släpper vi omgång 2 med cirklarna som startar i november. Välkomna tillbaka då för en ny chans!

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
167018
Startdatum
27 augusti 2018
Veckodagar
Måndag
Tidpunkt
16:30–18:00
Antal tillfällen
9
Antal lediga platser
Fullsatt
Medarrangör
ABF i Lomma
Plats
ABF huset i Lomma
Kaptensgatan 4 23422 LOMMA
Pris
750 kr
Cirkelledare
Lena Johnsson
Anmäl dig som reserv