Hoppa till huvudinnehåll

Arrangemangsbild

Keramik för barn och ungdom 9-15 år

Cirkeln ger dig möjlighet till kreativt skapande i lera. Du får lära dig olika tekniker som att kavla, ringla, dreja, modellera och glasera.

Innehåll


Du får utveckla din känsla för form och för materialets speciella egenskaper. Detta sker genom att träna och prova på olika tekniker som att kavla, ringla, dreja, modellera och glasera.

Målgrupp och förkunskap


Kursen är till för dig mellan 9-15 år, både för dig som är nybörjare och för dig med mer vana. Du arbetar utifrån din kunskapsnivå och dina förutsättningar.Material och tips


Som deltagare bestämmer du själv hur mycket lera du vill använda dig av under cirkeln. Du kan välja mellan olika leror och ett stort antal glasyrer/färger till dina alster. Vi arbetar endast med stengodslera. Material kostnaden faktureras dig efter avslutad kurs. I priset för lera ingår glasyr och bränning.
Lera finns att köpa på plats på ABF.
Cebex (Erlandsrovägen 3B, Vintrie) är den största återförsäljaren för keramik. Här hittar du t.ex. verktyg och penslar om du vill köpa egen utrustning.

Tillgänglighet

Vår ambition är att så många som möjligt ska kunna delta på våra kurser och använda vårt material. Har du frågor kring tillgänglighet är du välkommen att kontakta oss.

Cirkelledare

Lena är utbildad hantverkspedagog från Nyckelviksskolan i Stockholm. Lena har tidigare haft egen keramikverkstad efter utbildning på Östra Grevie folkhögskola samt en kompletterande utbildning i keramisk tillverkning hos krukmakare i Helsingborg.

OBS! Denna cirkel är anmälningsbar den 8 oktober! Välkommen tillbaka med din anmälan då.

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
167028
Startdatum
07 november 2018
Veckodagar
Onsdag
Tidpunkt
16:00–17:30
Antal tillfällen
5
Antal lediga platser
4
Medarrangör
ABF i Lomma
Plats
ABF huset i Lomma
Kaptensgatan 4 23422 LOMMA
Pris
420 kr
Cirkelledare
Lena Johnsson
Anmäl dig