Hoppa till huvudinnehåll

Arrangemangsbild

Keramik för vuxna avancerad i Lomma

Cirkeln ger dig möjlighet att utforska leran och förverkliga dina egna idéer inom keramiskt hantverk.

Innehåll

Du får utveckla din känsla för form och för materialets speciella egenskaper. Vi arbetar vidare med olika tekniker som att kavla, ringla, dreja, modellera, glasera och dekorera med engober. Vi går även igenom olika dekor- och relieftekniker.

Målgrupp och förkunskap

Denna cirkel vänder sig till dig med mycket kunskap och erfarenhet inom keramik.

Material och tips

Som deltagare bestämmer du själv hur mycket lera du vill använda dig av under cirkeln. Du kan välja mellan olika leror och ett stort antal glasyrer/färger till dina alster. Vi arbetar endast med stengodslera. Material kostnaden faktureras dig efter avslutad kurs. I priset för lera ingår glasyr och bränning.
Lera finns att köpa på plats på ABF.
Cebex (Erlandsrovägen 3B, Vintrie) är den största återförsäljaren för keramik. Här hittar du t.ex. verktyg och penslar om du vill köpa egen utrustning.

Tillgänglighet

Vår ambition är att så många som möjligt ska kunna delta på våra kurser och använda vårt material. Har du frågor kring tillgänglighet är du välkommen att kontakta oss.

Cirkelledare

Lena är utbildad hantverkspedagog från Nyckelviksskolan i Stockholm. Lena har tidigare haft egen keramikverkstad efter utbildning på Östra Grevie folkhögskola samt en kompletterande utbildning i keramisk tillverkning hos krukmakare i Helsingborg.


OBS! Fick du ingen plats i gruppen? Den 8 oktober släpper vi omgång 2 med cirklarna som startar i november. Välkomna tillbaka då för en ny chans!

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
167023
Startdatum
28 augusti 2018
Veckodagar
Tisdag
Tidpunkt
18:00–21:15
Antal tillfällen
6
Antal lediga platser
4
Medarrangör
ABF i Lomma
Plats
ABF huset i Lomma
Kaptensgatan 4 23422 LOMMA
Pris
1125 kr
Cirkelledare
Lena Johnsson
Anmäl dig