Hoppa till huvudinnehåll

Keramik i Lomma - barn och föräldrar tillsammans VT 1

Vill du ha en rofylld och kreativ stund tillsammans med ditt barn? Då är denna cirkeln perfekt för dig.

Innehåll

Du får utveckla din känsla för form och för materialets speciella egenskaper. Detta sker genom att träna och prova på olika tekniker som att kavla, ringla, dreja, modellera och glasera.

Målgrupp och förkunskap

Kursen är till för dig som vill gå och skapa i lera tillsammans med ditt barn. Både för er som är nybörjare och för er med mer vana. Ni arbetar utifrån er egen kunskapsnivå och förutsättningar.

Material och tips

Lera finns att köpa på plats på ABF i Lomma, betalning sker via swish eller faktura. Vi arbetar endast med stengodslera. I priset för lera ingår glasyr och bränning.

Cebex (Erlandsrovägen 3B, Vintrie) är den största återförsäljaren för keramik. Här hittar du t.ex. verktyg och penslar om du vill köpa egen utrustning.

Tillgänglighet

Vår ambition är att så många som möjligt ska kunna delta på våra kurser och använda vårt material. Har du frågor kring tillgänglighet är du välkommen att kontakta oss.

Cirkelledare

Lena är utbildad hantverkspedagog från Nyckelviksskolan i Stockholm. Lena har tidigare haft egen keramikverkstad efter utbildning på Östra Grevie folkhögskola samt en kompletterande utbildning i keramisk tillverkning hos krukmakare i Helsingborg.

OBS! Gör en anmälan för dig och en separat anmälan för ditt barn med barnets egna uppgifter så ni båda upptar en plats. Avgiften gäller per person.

 

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
11196
Startdatum
31 januari 2022
Veckodagar
Måndag
Tidpunkt
16:30–18:00
Antal tillfällen
9
Antal lediga platser
Fullsatt
Plats
ABF huset i Lomma
Kaptensgatan 4 23422 LOMMA
Pris
835 kr
Cirkelledare
Lena Johnsson
Anmäl dig som reserv