Hoppa till huvudinnehåll

Arrangemangsbild

Keramik Vuxna i Lomma

Cirkeln ger dig möjlighet att förverkliga dina egna idéer inom keramiskt hantverk, ex. skapa din egen tekopp eller tekanna. Vi arbetar i en välutrustad keramikverkstad med flera olika maskiner, redskap, verktyg och härliga arbetsytor att skapa på.

Innehåll

Du får utveckla din känsla för form och för materialets speciella egenskaper. Detta sker genom att träna och prova på olika tekniker som att kavla, ringla, dreja, modellera, glasera och dekorera med engober. Vi går även igenom olika dekor- och relieftekniker.

Målgrupp och förkunskap

Kursen är till för alla, både för dig som är nybörjare och för dig med mer vana. Du arbetar utifrån din kunskapsnivå och dina förutsättningar.

Material och tips

Som deltagare bestämmer du själv hur mycket lera du vill använda dig av under cirkeln. Du kan välja mellan olika leror och ett stort antal glasyrer/färger till dina alster. Vi arbetar endast med stengodslera. Material kostnaden faktureras dig efter avslutad kurs. I priset för lera ingår glasyr och bränning.
Lera finns att köpa på plats på ABF.
Cebex (Erlandsrovägen 3B, Vintrie) är den största återförsäljaren för keramik. Här hittar du t.ex. verktyg och penslar om du vill köpa egen utrustning.

Tillgänglighet

Vår ambition är att så många som möjligt ska kunna delta på våra kurser och använda vårt material. Har du frågor kring tillgänglighet är du välkommen att kontakta oss.

Cirkelledare

Lena är utbildad hantverkspedagog från Nyckelviksskolan i Stockholm. Lena har tidigare haft egen keramikverkstad efter utbildning på Östra Grevie folkhögskola samt en kompletterande utbildning i keramisk tillverkning hos krukmakare i Helsingborg.

OBS! Fick du ingen plats i gruppen? Den 8 oktober släpper vi omgång 2 med cirklarna som startar i november. Välkomna tillbaka då för en ny chans!

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
167029
Startdatum
29 augusti 2018
Veckodagar
Onsdag
Tidpunkt
18:00–20:30
Antal tillfällen
9
Antal lediga platser
-
Medarrangör
ABF i Lomma
Plats
ABF huset i Lomma
Kaptensgatan 4 23422 LOMMA
Pris
1300 kr
Cirkelledare
Lena Johnsson
Anmäl dig