Hoppa till huvudinnehåll

Arrangemangsbild

Workshop keramik - kavling

Vill du gå en workshop i keramikens tecken? Gör din egen kakelplatta eller tekopp.

Innehåll

Utforska kavlingstekniken och möjligheterna med dekor och reliefverkan.

Målgrupp och förkunskap


Kursen är till både för dig som är nybörjare och för dig med mer vana. Du arbetar utifrån din kunskapsnivå och dina förutsättningar.

Upplägg

Detta är en tvådagars-workshop då den första träffen består av att göra ditt alster och den andra träffen glaseras alsterna.

Den 7/10 kl 9.00-13.00 och den 20/10 kl 14.30-16.45.Material och tips


Som deltagare bestämmer du själv hur mycket lera du vill använda dig av under cirkeln. Du kan välja mellan olika leror och ett stort antal glasyrer/färger till dina alster. Vi arbetar endast med stengodslera. Material kostnaden faktureras dig efter avslutad kurs. I priset för lera ingår glasyr och bränning.
Lera finns att köpa på plats på ABF.
Cebex (Erlandsrovägen 3B, Vintrie) är den största återförsäljaren för keramik. Här hittar du t.ex. verktyg och penslar om du vill köpa egen utrustning.

Tillgänglighet

Vår ambition är att så många som möjligt ska kunna delta på våra kurser och använda vårt material. Har du frågor kring tillgänglighet är du välkommen att kontakta oss.

Cirkelledare

Lena är utbildad hantverkspedagog från Nyckelviksskolan i Stockholm. Lena har tidigare haft egen keramikverkstad efter utbildning på Östra Grevie folkhögskola samt en kompletterande utbildning i keramisk tillverkning hos krukmakare i Helsingborg.

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
8303
Startdatum
07 oktober 2018
Veckodagar
Lördag, Söndag
Tidpunkt
09:00–13:00
Antal tillfällen
2
Antal lediga platser
8
Medarrangör
ABF i Lomma
Plats
ABF huset i Lomma
Kaptensgatan 4 23422 LOMMA
Pris
475 kr
Cirkelledare
Lena Johnsson
Anmäl dig