Hoppa till huvudinnehåll

Arrangemangsbild

Grundkurs i hur man gör en egen app till smartphones

Här får du chansen att få lära dig grunderna i hur det går till att skapa en egen app utan programmering. Vi använder ett verktyg på webben som gör det enkelt även för dig utan tidigare kunskaper.

Learning by doing - Vi kommer tillsammans skapa en enklare app för att du på så vis ska få lära dig grunderna i hur det fungerar. Du kommer även kunna installera apparna vi gör under kursen, på din egen telefon eller läsplatta.

Vi går även igenom regler och användning. Kan man lägga ut sin egen App på Apple/google play eller vad är det som gäller egentligen? Kan jag och mina vänner /kolleger/familj använda den? Kostar det något?

Du behöver ha grundläggande datorvana samt kunna läsa engelsk text då verktyget vi kommer att använda är på engelska (ledaren kommer dock kunna stötta upp där det behövs).

Appen görs genom webben, därför kan du välja att ta med egen dator (Windows eller Mac går lika bra) eller låna våra (var god meddela detta i så fall).

OBS! Du behöver ta med en egen telefon eller läsplatta (Android eller Apple går lika bra).

Ledare är Staffan Sölve. Staffan är utbildad inom app-programmering, databaser, webbteknik och mobil ehandel. Han har utvecklat ett flertal mobilappar, och arbetat som civilingenjör i många år, bl a med pedagogiska instruktioner.


Ps. Möjlighet till en fortsättningskurs finns för dig som önskar fördjupa dina kunskaper och kanske börja skapa en egen App, antingen för eget behov, familjen, företaget, föreningen eller helt enkelt bara för att det är roligt.


Välkommen

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
106932
Startdatum
20 september 2018
Veckodagar
Torsdag
Tidpunkt
18:00–20:30
Antal tillfällen
5
Antal lediga platser
7
Medarrangör
ABF MittSkåne
Plats
Kiliansgatan 9
Kiliansgatan 9 22350 LUND
Pris
890 kr
Cirkelledare
Anmäl dig