Hoppa till huvudinnehåll

Afrikansk dans: Sabar – drop in i Malmö

Sabar är en västafrikansk dansstil från Senegal, som dansas till både trummor och musik, med många olika rytmer, mycket fotarbete och teknik, men också fylld med känsla, energi och glädje. Allt detta kombinerat gör dansen väldigt unik och speciell.

Innehåll

Vi lär oss grundsteg och olika kombinationer, samt lättare koreografier. Träning och genomgång av de olika rytmerna, samt teknik träning. Du kan förvänta dig ett energifyllt träningspass med mycket glädje, och träning för hela kroppen! 

Inga förkunskaper krävs

Denna cirkel är inte nivåstyrd utan öppen för även nybörjare och vi anpassar nivån till deltagarna.  

Material

Bekväma träningskläder, barfota, men gymnastik skor funkar också. 

OBS! 150kr per gång vid drop in. För hela terminen är avgiften 1350kr.

Tillgänglighet

Vår ambition är att så många som möjligt ska kunna delta på våra kurser och använda vårt material. Har du frågor kring tillgänglighet är du välkommen att kontakta oss. 

Cirkelledaren

Mor Ngom är en professionel dansare i sabar, modern dans och djembe och är en av de största och mest kända dansarna i Senegal, där han växte upp i sin artistiska familj. Där utvecklade han sin dans till en högre nivå tillsammans med sin grupp Group Assane Thiam. tillsammans deltog de i många framträdande och musikvideor, för att senare resa runt i Europa på turné, med sin andra grupp Group Diam. Nu har Mor bott i Malmö i fyra år, där han undervisar regelbundna sabarklasser och utöver det reser han regelbundet runt i Europa för workshops, evenemang och shower.


Mor är väldigt uppskattad av sina deltagare för sin pedagogiska, humoristiska undervisningsförmåga och för hanns engagemang och extrema glädje för sabardansen.

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
174504
Startdatum
05 september 2020
Veckodagar
Lördag
Tidpunkt
11:00–12:30
Antal tillfällen
12
Antal lediga platser
7
Plats
54:an
Föreningsgatan 54 21214 MALMÖ
Pris
150 kr
Cirkelledare
Baki Sringfalo
Anmäl dig