Hoppa till huvudinnehåll

Kalligrafi i Malmö

Är du intresserad av vacker skrift och vill lära dig att skriva enligt den gamla västerländska skrivtraditionen? Här får du en inblick och introduktion till kalligrafins konstnärliga skrift.

Innehåll

I den här cirkeln lär vi oss grunderna i kalligrafi, som kan leda till att du kan skriva t.ex. personliga gratulationskort. Utöver övningar ingår även materialkunskap. Stilen vi arbetar med heter Rotunda.

 

Material och tips

Ta med dig kalligrafipenna, gärna med spetsbredd 5 mm, och /eller 3,5 mm. Kalligrafipennor finns att köpa på t.ex. Drewex på Slussgatan i Malmö. Papper finns på plats.

 

Målgrupp och förkunskap

Kursen är till för både dig som är ny och för dig som provat Kalligrafi tidigare.

 

Tillgänglighet

Vår ambition är att så många som möjligt ska kunna delta på våra kurser och använda vårt material. Har du frågor kring tillgänglighet är du välkommen att kontakta oss.

 

Cirkelledare

 

Christel Lyberg är verksam som skulptör. Är utbildad inom Bild och Form och Skulptur på Lunnevads folkhögskola, Linköping och i skulptur på Dômen Konstskola, Göteborg. Har utställningar och arbetar även med offentlig utsmyckning. Christel har även studiecirklar i bl.a. skulptur, modellstudie och kroki.

 

OBS! Den 19 mars släpps en omgång till av denna cirkel som startar i April.

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
172673
Startdatum
28 januari 2020
Veckodagar
Tisdag
Tidpunkt
13:15–15:00
Antal tillfällen
9
Antal lediga platser
6
Plats
ABF Mosaiken
Porslinsgatan 3 - 5 21132 MALMÖ
Pris
830 kr
Cirkelledare
Christel Lyberg
Anmäl dig