Hoppa till huvudinnehåll

Tai chi för bättre hälsa

Tai Chi är en kinesisk träningsform med långsamma mjuka rörelser som befrämjar mental och fysisk hälsa, motverkar stress och mjukar upp stela kroppar. Vi använder en form som är särskilt skonsam för lederna, kallad Tai Chi for Arthritis.

Innehåll 

KursenTai Chi för bättre hälsa inbjuder till en rörelseträning som på ett lugnt och strukturerat sätt utvecklar och stimulerar hälsa och välbefinnande.

På denna kurs kommer man att lära sig en form som är särskilt skonsam för lederna, kallad Tai Chi for Arthritis.

Den ger mjukhet och flexibilitet och har alla Tai Chins välgörande effekter som utvecklar styrka, närvaro, lugn och balans.

Rörelserna är enkla och kan även göras sittande.

 

Om Tai Chi

Tai Chi är en kinesisk träningsform som ofta kallas för ”meditation i rörelse” och dess grundläggande mål och syfte är att integrera sinnet och kroppen för en stärkt närvaro grundad i kroppen. Det övas genom tai chins långsamma och mjuka rörelser som bygger upp närvaro enligt principer som stimulerar balans, kroppshållning, medveten tyngdöverföring och djupandning.

Många studier har visat på olika positiva hälsoeffekter av taichiträning; ett stimulerat immunförsvar, sänkt blodtryck och balansering av nervsystemet med minskad stress som följd.

Dr. Paul Lam på Tai Chi for Health Institute i Sydney har byggt upp flera olika taichiprogram specifikt utvecklade för att möta olika hälsoutmaningar. På denna kurs får man lära sig de första 6 rörelserna i Tai Chi for Arthritis (TCA), en form särskilt skonsam för lederna.

 

Förkunskap och målgrupp

Rörelserna är enkla och kan även göras sittande. Alla kan delta; behövs inga förkunskaper.

 

Material och tips

Ta på dig mjuka kläder.

 

Tillgänglighet

Vår ambition är att så många som möjligt ska kunna delta på våra kurser och använda vårt material. Har du frågor kring tillgänglighet är du välkommen att kontakta oss.

 

Cirkelledare

Ledare är Eva Hallberg; terapeut, pedagog och kursledare med mångårig erfarenhet av Tai Chi. Instruktörsutbildad på Hälsotaichi: https://www.halsotaichi.se/

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
177668
Startdatum
09 februari 2022
Veckodagar
Onsdag
Tidpunkt
17:45–19:15
Antal tillfällen
6
Antal lediga platser
6
Plats
ABF Huset Malmö
Spånehusvägen 47 21158 MALMÖ
Pris
690 kr
Cirkelledare
Eva Hallberg
Anmäl dig