Hoppa till huvudinnehåll

Releasefest för Historien om Arbetet och den sista striden

RELEASEFEST för boken "Historien om Arbetet och den sista striden" med författaren Bo Bernhardsson!Arbetet startades av Axel Danielsson 1887 och slutade utkomma under sitt 114 utgivningsår, den 30 september 2000. Arbetet var en av många tidningar inom den så kallade A-pressen, "arbetarpressen". I många år den största

Malmö och Skåne var Arbetets huvudsakliga spridningsområde, där utkom den när tidningen var som störst med fem lokala editioner. Från och med 1966 gav Arbetet också ut en västsvensk edition, då med namnet Arbetet Väst. 1988 var Arbetet med sin totalupplaga på nästan 115 000 exemplar Sveriges fjärde största tidning efter Dagens Nyheter, Göteborgs-Posten och Svenska Dagbladet.

Så här skrev Lars Westerberg, signaturen "Kvasten", i Helsingborgs Dagblad, när Arbetet under år 2000 kämpade för sitt liv: "Det finns numera bara en vänstersocialdemokratisk röst. Den är omistlig. Det måste var och en tycka, som menar att kultur- ledar- och debattsidor är viktiga." 

 

PROGRAM
🔸 Från kl. 16.00: mingel, utställning, presentation, bokförsäljning och
signering i övre foajén.
🔸Kl. 17.30: filmvisning av "Mordet på en tidning". Begränsat antal platser i salongen.
🔸Därefter samtal mellan Bo Bernhardsson, Fredrik Gertten och Anne Jalakas. Samtalsledare: Anita Ullmann.
När? Söndag 31 oktober kl. 16-19.
Var? Biograf Panora, Friisgatan 19 D, Malmö.
Gratis arrangemang!
Arrangörer: Socialdemokraterna Skåne, LO Skåne, Socialdemokraterna Malmö, ABF Skåne, ABF Malmö, Arbetarrörelsens Kulturfond och Arbetarrörelsens Arkiv i Skåne.

Detta är ett: Evenemang
Arrangemangsnr
246605
Startdatum
31 oktober 2021
Veckodagar
Söndag
Tidpunkt
16:00–19:00
Medarrangör
LO-Distriktet i Skåne
Plats
Biograf Panora
Friisgatan 19 D 21421 MALMÖ
Pris
Gratis
Kontaktperson
Susanne Lund
susanne.lund@abf.se