Hoppa till huvudinnehåll

Glasfusing i Malmö - fördjupningsworkshop

Skapa fina glasalster med olika former och färger! Allt ifrån kreationer att sticka ner i blomkrukorna till vackra skålar att servera nötter och frukt i. Vi träffas en gång i en workshop på ABF i Malmö.

Innehåll

Vi använder oss av bullseyes och system96 glas och glas i andra former, t.ex. noodles, stringers, fritter och dichroic. Du kan även arbeta med olika typer av metaller som läggs in i glaset. Du går igenom hela processen; glasets väg från en obehandlad glasskiva till ett underbart fat, smycke eller annan dekoration. Här får du möjlighet att skapa med händerna och ge uttryck för dina idéer. Vi diskuterar, utbyter tankar och idéer med varandra. Vi håller till på Mosaiken i Malmö.

 

Målgrupp och förkunskap

Denna workshop är till för alla, både för dig som är nybörjare och för dig med mer vana. Du arbetar utifrån din kunskapsnivå och dina förutsättningar.

 

Material och tips

Material finns att köpa på plats på ABF. Kostnad för material tillkommer.

Vi har en fullt utrustad glasverkstad med bl.a. skärverktyg, tänger, linjaler m.m.
Vill du kompletterad med något så finns det att köpa på Cebex, Erlandsrogård i Vintrie. Det är viktigt att det är bullseye-glas eller system 96 då vi inte bränner annat glas i våra ugnar.
På Internet finns många inspirerande tips om glasfusing att hämta!

 

Tillgänglighet

Vår ambition är att så många som möjligt ska kunna delta på våra kurser och använda vårt material. Har du frågor kring tillgänglighet är du välkommen att kontakta oss.

 

Cirkelledare


Lisseth Olsson började som deltagare i glasfusing på ABF och efter flertalet studiecirklar och kurser är hon numera cirkelledare både i glasfusing, tiffanyglas samt resin. Glaset är väldigt inspirerande och utvecklar henne enormt som hantverkare. Att få skapa med händerna och se resultatet ger inspiration som Lisseth kan ge tillbaka till cirkeldeltagarna. 

 

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
10444
Startdatum
13 mars 2021
Veckodagar
Lördag
Tidpunkt
10:00–15:00
Antal tillfällen
1
Antal lediga platser
5
Plats
ABF Mosaiken
Porslinsgatan 3 - 5 21132 MALMÖ
Pris
660 kr
Cirkelledare
Lisseth Olsson
Anmäl dig