Hoppa till huvudinnehåll

Arrangemangsbild

Keramik - Drejning

Drejning är en teknik där lera på en platta som roterar, formas till runda föremål såsom vaser, krukor, muggar, skålar och tallrikar.

Innehåll

Den här cirkeln riktar sig till dig som vill lära mer om att dreja och därigenom utveckla både ditt tekniska kunnande i hantverket och ditt personliga uttryck i dina alster.

 

Målgrupp och förkunskap

Kursen är till för dig med mer vana som har drejat tidigare.

 

Kursens upplägg

Ett annat ord för kurs inom folkbildning är studiecirkel. I en studiecirkel lär du dig om ett ämne tillsammans med andra. Studiecirkeln pågår under ett antal träffar, ofta samma dag och tid varje vecka.Material och tips

Som deltagare bestämmer du själv hur mycket lera du vill använda dig av under cirkeln. Material kostnaden faktureras dig efter avslutad kurs. I priset för lera ingår glasyr och bränning.
Lera finns att köpa på plats på ABF. OBS! Egen lera kan inte tas med.
Cebex (Erlandsrovägen 3B, Vintrie) är den största återförsäljaren för keramik. Här hittar du t.ex. verktyg och penslar om du vill köpa egen utrustning.


OBS! ingång på gaveln, ”ring på keramik”. Mosaiken, Porslinsgatan 5.

Tillgänglighet

Vår ambition är att så många som möjligt ska kunna delta på våra kurser och använda vårt material. Har du frågor kring tillgänglighet är du välkommen att kontakta oss.

 

OBS! Fick du ingen plats i gruppen? Den 8 oktober släpper vi omgång 2 med cirklarna som startar i november. Välkomna tillbaka då för en ny chans!

 

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
166717
Startdatum
01 september 2018
Veckodagar
Lördag
Tidpunkt
10:00–13:15
Antal tillfällen
9
Antal lediga platser
Fullsatt
Medarrangör
ABF Malmö
Plats
ABF Mosaiken
Porslinsgatan 3-5 21132 MALMÖ
Pris
1690 kr
Cirkelledare
Charlotte Holm
Anmäl dig som reserv