Hoppa till huvudinnehåll

Keramik i Malmö - Nybörjare

Cirkeln ger dig möjlighet att utforska keramiskt hantverk, ex. skapa din egen tekopp, eller tekanna. Vi arbetar i en välutrustad keramikverkstad med flera olika maskiner, redskap, verktyg och härliga arbetsytor att skapa på.

Innehåll

Utforska din känsla för form och för materialets speciella egenskaper i denna nybörjarcirkel. Detta sker genom att träna och prova på olika tekniker som att kavla, ringla, dreja, modellera, glasera och dekorera med engober. Vi går även igenom olika dekor- och relieftekniker.

Målgrupp och förkunskap

Kursen är till för dig som inte provat på keramik innan.

Material och tips

Du kan välja mellan olika leror och ett stort antal glasyrer/färger till dina alster. Lera finns att köpa på plats på ABF på Mosaiken i Malmö. Kostnaden för materialet tillkommer och swishas på plats eller faktureras dig efter avslutad kurs. I priset för lera ingår glasyr och bränning.

Ingång på gaveln, ”ring på keramik”. Mosaiken, Porslinsgatan 5. Cebex (Erlandsrovägen 3B, Vintrie) är den största återförsäljaren för keramik. Här hittar du t.ex. verktyg och penslar om du vill köpa egen utrustning.

OBS! Folkbildningen är till för att lära sig och utvecklas tillsammans. Under keramikkurserna ägnar vi oss inte åt produktion för försäljning.

Egen lera kan inte tas med.
Kaffe, te och mjölk ingår. Medtag egen fika/mat till alla träffarna. 

 

Tillgänglighet

Vår ambition är att så många som möjligt ska kunna delta på våra kurser och använda vårt material. Har du frågor kring tillgänglighet är du välkommen att kontakta oss.

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
177488
Startdatum
09 november 2021
Veckodagar
Tisdag
Tidpunkt
18:00–21:15
Antal tillfällen
5
Antal lediga platser
Fullsatt
Plats
ABF Mosaiken
Porslinsgatan 3 - 5 21132 MALMÖ
Pris
1300 kr
Cirkelledare
Mateo Moreno
Anmäl dig som reserv