Hoppa till huvudinnehåll

Arrangemangsbild

Keramik i Malmö

Cirkeln ger dig möjlighet att förverkliga dina egna idéer inom keramiskt hantverk, ex. skapa din egen tekopp eller tekanna. Vi arbetar i en välutrustad keramikverkstad med flera olika maskiner, redskap, verktyg och härliga arbetsytor att skapa på.

Innehåll


Du får utveckla din känsla för form och för materialets speciella egenskaper. Detta sker genom att träna och prova på olika tekniker som att kavla, ringla, dreja, modellera, glasera och dekorera med engober. Vi går även igenom olika dekor- och relieftekniker.Material och tips

Du kan välja mellan olika leror och ett stort antal glasyrer/färger till dina alster. Lera finns att köpa på plats på ABF på Mosaiken i Malmö. Kostnaden för materialet tillkommer och swishas på plats eller faktureras dig efter avslutad kurs. I priset för lera ingår glasyr och bränning.

OBS! Egen lera kan inte tas med.

Ingång på gaveln, ”ring på keramik”. Mosaiken, Porslinsgatan 5. Cebex (Erlandsrovägen 3B, Vintrie) är den största återförsäljaren för keramik. Här hittar du t.ex. verktyg och penslar om du vill köpa egen utrustning.


Målgrupp och förkunskap


Kursen är till för alla, både för dig som är nybörjare och för dig med mer vana. Du arbetar utifrån din kunskapsnivå och dina förutsättningar.

Tillgänglighet

Vår ambition är att så många som möjligt ska kunna delta på våra kurser och använda vårt material. Har du frågor kring tillgänglighet är du välkommen att kontakta oss.

Cirkelledare


Lotta har gått på Östra Grevie folkhögskola, där hon fick sin basutbildning och har därefter fortbildat sig på diverse kurser. Har många års erfarenhet av sömnad, keramik och glas. Driver eget företag inom sömnad då främst inom trikå och design.
Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
168536
Startdatum
05 februari 2019
Veckodagar
Tisdag
Tidpunkt
09:00–12:15
Antal tillfällen
14
Antal lediga platser
Fullsatt
Plats
ABF Mosaiken
Porslinsgatan 3-5 21132 MALMÖ
Pris
2745 kr
Cirkelledare
Charlotte Holm
Anmäl dig som reserv