Hoppa till huvudinnehåll

Keramik tisdag VT 1

Cirkeln ger dig möjlighet att förverkliga dina egna idéer inom keramiskt hantverk, ex. skapa din egen tekopp eller tekanna. Vi arbetar i en välutrustad keramikverkstad med flera olika maskiner, redskap, verktyg och härliga arbetsytor att skapa på.

Innehåll

Du får utveckla din känsla för form och för materialets speciella egenskaper. Detta sker genom att träna och prova på olika tekniker som att kavla, ringla, dreja, modellera, glasera och dekorera med engober. Vi går även igenom olika dekor- och relieftekniker.

Målgrupp och förkunskap

Kursen är till för alla, både för dig som är nybörjare och för dig med mer vana. Du arbetar utifrån din kunskapsnivå och dina förutsättningar.

Material och tips

Du kan välja mellan olika leror och ett stort antal glasyrer/färger till dina alster. Lera finns att köpa på plats på ABF på Mosaiken i Malmö. Kostnaden för materialet tillkommer och swishas på plats eller faktureras dig efter avslutad kurs. I priset för lera ingår glasyr och bränning.

Ingång på gaveln, ”ring på keramik”. Mosaiken, Porslinsgatan 5. Cebex (Erlandsrovägen 3B, Vintrie) är den största återförsäljaren för keramik. Här hittar du t.ex. verktyg och penslar om du vill köpa egen utrustning.

OBS! Folkbildningen är till för att lära sig och utvecklas tillsammans. Under keramikkurserna ägnar vi oss inte åt produktion för försäljning.

Egen lera kan inte tas med. 
Kaffe, te och mjölk ingår. Medtag egen fika/mat till alla träffarna.

Viktiga regler när du deltar i en keramikkurs:

•    En studiecirkel innebär gemensamt lärande och möjlighet till ny eller fördjupad kunskap genom kontinuerlig utveckling. 
•    Det är förbjudet att skapa alster på en kurs för att sälja vidare. Massproduktion får inte förekomma under en studiecirkel. Folkbildningen finansieras av statsbidrag, det är därför studieförbund som ABF behöver följa syftet med folkbildningen, d.v.s. lärande.
•    Har du väldigt goda kunskaper och inte är i behov av ledarens kunskaper rekommenderar vi dig att hyra in dig i verkstäder där du kan skapa utifrån egna önskemål och producera för att sälja etc. 

Avanmälan – det här gäller 

Du måste avanmäla dig senast 5 arbetsdagar innan kursstart, för att inte bli betalningsskyldig.

Det är endast med läkarintyg du kan avanmäla dig närmre start eller efter start, samt få ersättning för uteblivna tillfällen.

Om du måste avanmäla dig sent och det finns en reserv som kan ta platsen blir du inte betalningsskyldig. Kan du själv ge platsen till en ersättare blir du inte betalningsskyldig (denna går dock inte före en reserv om det finns). 

Tillgänglighet

Vår ambition är att så många som möjligt ska kunna delta på våra kurser och använda vårt material. Har du frågor kring tillgänglighet är du välkommen att kontakta oss.

Info

Ingång på gaveln vänster från huvudingången:  Porslinsgatan 5, Ring på knappen: "keramiken" 

Under keramik cirkeln ägnar vi oss inte åt produktion för försäljning.

Egen lera får ej tas med.

Kaffe, te och mjölk ingår. Medtag egen fika/mat.

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
432861
Startdatum
16 januari 2024
Veckodagar
Tisdag
Tidpunkt
10:00–13:15
Antal tillfällen
9
Antal lediga platser
Fullsatt
Plats
ABF Mosaiken
Porslinsgatan 3 - 5 21132 MALMÖ
Pris
2325 kr
Cirkelledare
Mateo Moreno
Anmäl dig som reserv