Hoppa till huvudinnehåll

Keramik nybörjare i Malmö

Cirkeln ger dig möjlighet att prova på keramik och därmed öppna upp en helt ny värld av kreativt skapande. Du får känna hur det är att ha lera mellan fingrarna och lära dig om olika tekniker som efter cirkeln ger dig en möjlighet att gå vidare och förverkliga egna idéer inom keramiskt hantverk.

Innehåll

Du får utveckla din känsla för form och för materialets speciella egenskaper. Detta sker genom att prova på olika tekniker som att kavla, ringla, dreja och avsluta med att glasera dina alster.

Målgrupp och förkunskap

Kursen är till för dig som är nybörjare. Inga förkunskaper krävs. 

Material och tips

Du kan välja mellan olika leror och ett stort antal glasyrer/färger till dina alster. Lera finns att köpa på plats på ABF på Mosaiken i Malmö. Kostnaden för materialet tillkommer och swishas på plats eller faktureras dig efter avslutad kurs. I priset för lera ingår glasyr och bränning.

Ingång på gaveln, ”ring på keramik”. Mosaiken, Porslinsgatan 5. Cebex (Erlandsrovägen 3B, Vintrie) är den största återförsäljaren för keramik. Här hittar du t.ex. verktyg och penslar om du vill köpa egen utrustning.

OBS! Folkbildningen är till för att lära sig och utvecklas tillsammans. Under keramikkurserna ägnar vi oss inte åt produktion för försäljning.


Egen lera kan inte tas med.
Kaffe, te och mjölk ingår. Medtag egen fika/mat till alla träffarna.

Cirkelledare

Mateo Moreno är utbildad till keramiker på Högskolan för design och konsthantverk i Göteborg. Hans specialitet är all form av skulptering med hjälp av ringningsteknik. 

Vill du veta mer, se: www.mateomoreno.se

Tillgänglighet

Vår ambition är att så många som möjligt ska kunna delta på våra kurser och använda vårt material. Har du frågor kring tillgänglighet är du välkommen att kontakta oss.

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
177491
Startdatum
10 november 2021
Veckodagar
Onsdag
Tidpunkt
13:30–16:45
Antal tillfällen
5
Antal lediga platser
4
Plats
ABF Mosaiken
Porslinsgatan 3 - 5 21132 MALMÖ
Pris
1200 kr
Anmäl dig