Hoppa till huvudinnehåll

Keramik nybörjare i Malmö

Cirkeln ger dig möjlighet att förverkliga dina egna idéer inom keramiskt hantverk. Vi arbetar i en välutrustad keramikverkstad med flera olika maskiner, redskap, verktyg och härliga arbetsytor att skapa på.

Keramik i Malmö

Studiecirkeln ger dig möjlighet att förverkliga dina egna idéer inom det keramiska konsthantverket.

Lär dig bland annat att skulptera, kavla och tumma! Inspireras att hitta på något helt nytt!

Vi arbetar i en stor välutrustad keramikverkstad med flera olika redskap, och härliga arbetsytor att skapa på.

Innehåll

Du får utveckla din känsla för form och för materialets speciella egenskaper. Detta sker genom att prova på olika tekniker som att tumma, ringla, kavla, skulptera, och glasera.

OBS! Drejning som teknik lär vi inte ut i början utan först efter vi lärt känna lera som material och vissa grundtekniker. 

Målgrupp och förkunskap

Kursen är till för dig som inte provat på keramik innan.

OBS! Nybörjare har förtur så har du gått tidigare och anmäler dig till denna cirkel så kan du bli borttagen från listan då cirkeln endast är till för nybörjare.

Folkbildningen är till för att lära sig och utvecklas tillsammans med gruppen, så här tar vi hjälp av varandra och delar med oss av kunskaper.

Material och tips

Du kan välja mellan olika leror och ett stort antal glasyrer/färger till dina alster. Lera finns att köpa på plats på ABF på Mosaiken i Malmö. Kostnaden för materialet tillkommer och swishas på plats eller faktureras dig efter avslutad kurs. I priset för lera ingår glasyr och bränning.

Ingång på gaveln, ”ring på keramik”. Mosaiken, Porslinsgatan 5. Cebex (Erlandsrovägen 3B, Vintrie) är den största återförsäljaren för keramik. Här hittar du t.ex. verktyg och penslar om du vill köpa egen utrustning.

OBS! Folkbildningen är till för att lära sig och utvecklas tillsammans. Under keramikkurserna ägnar vi oss inte åt produktion för försäljning.

Egen lera kan inte tas med.
Kaffe, te och mjölk ingår. Medtag egen fika/mat till alla träffarna. 

 

Tillgänglighet

Vår ambition är att så många som möjligt ska kunna delta på våra kurser och använda vårt material. Har du frågor kring tillgänglighet är du välkommen att kontakta oss.

 

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
429331
Startdatum
17 januari 2023
Veckodagar
Tisdag
Tidpunkt
18:00–21:15
Antal tillfällen
9
Antal lediga platser
Fullsatt
Plats
ABF Mosaiken
Porslinsgatan 3 - 5 21132 MALMÖ
Pris
2450 kr
Cirkelledare
Mateo Moreno
Anmäl dig som reserv