Hoppa till huvudinnehåll

Keramik nybörjare i Malmö

Cirkeln ger dig möjlighet att prova på keramik och därmed öppna upp en helt ny värld av kreativt skapande. Du får känna hur det är att ha lera mellan fingrarna och lära dig om olika tekniker som efter cirkeln ger dig en möjlighet att gå vidare och förverkliga egna idéer inom keramiskt hantverk.

Anmälan öppnar den 7/12 mellan kl 7.00-7.30. Välkommen tillbaka då!

Innehåll

Du får utveckla din känsla för form och för materialets speciella egenskaper. Detta sker genom att prova på olika tekniker som att kavla, ringla, dreja och avsluta med att glasera dina alster.

OBS! Drejning som teknik lär vi inte ut i början utan först efter vi lärt känna lera som material och vissa grundtekniker.

Målgrupp och förkunskap

Kursen är till för dig som är nybörjare. Inga förkunskaper krävs. 

OBS! Nybörjare har förtur så har du gått tidigare och anmäler dig till denna cirkel så kan du bli borttagen från listan då cirkeln endast är till för nybörjare.

 

Material och tips

Du kan välja mellan olika leror och ett stort antal glasyrer/färger till dina alster. Lera finns att köpa på plats på ABF på Mosaiken i Malmö. Kostnaden för materialet tillkommer och swishas på plats eller faktureras dig efter avslutad kurs. I priset för lera ingår glasyr och bränning.

Ingång på gaveln, ”ring på keramik”. Mosaiken, Porslinsgatan 5. Cebex (Erlandsrovägen 3B, Vintrie) är den största återförsäljaren för keramik. Här hittar du t.ex. verktyg och penslar om du vill köpa egen utrustning.

OBS! Folkbildningen är till för att lära sig och utvecklas tillsammans. Under keramikkurserna ägnar vi oss inte åt produktion för försäljning.

Info


Egen lera kan inte tas med.
Kaffe, te och mjölk ingår. Medtag egen fika/mat till alla träffarna.

Tillgänglighet

Vår ambition är att så många som möjligt ska kunna delta på våra kurser och använda vårt material. Har du frågor kring tillgänglighet är du välkommen att kontakta oss.

 

Cirkelledaren

Jakob - Jag arbetar med keramik som ett ganska fritt medium, tycker om att blanda olika tekniker och utmana konventioner gällande tillverkning och uttryck. Jag älskar i stort sett allting som har med keramik att göra, från drejningens sinnesnärvaro, modellering till de oändliga möjligheter för dekoration som finns med engober, glasyrer osv. Jag är utbildad i keramik på bland annat Konstfack och Academie Rietveld, har stort intresse i keramiska objekt från olika kulturer och epoker, arbetar som konstnär när jag inte är här.

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
429340
Startdatum
18 januari 2023
Veckodagar
Onsdag
Tidpunkt
18:00–21:15
Antal tillfällen
9
Antal lediga platser
10
Plats
ABF Mosaiken
Porslinsgatan 3 - 5 21132 MALMÖ
Pris
2450 kr