Hoppa till huvudinnehåll

Keramik nybörjare i Malmö

Cirkeln ger dig möjlighet att prova på keramik och därmed öppna upp en helt ny värld av kreativt skapande. Du får känna hur det är att ha lera mellan fingrarna och lära dig om olika tekniker som efter cirkeln ger dig en möjlighet att gå vidare och förverkliga egna idéer inom keramiskt hantverk.

Innehåll

Du får utveckla din känsla för form och för materialets speciella egenskaper. Detta sker genom att prova på olika tekniker som att kavla, ringla, dreja och avsluta med att glasera dina alster.

Målgrupp och förkunskap

Kursen är till för dig som är nybörjare. Inga förkunskaper krävs. 

Material och tips

Du kan välja mellan olika leror och ett stort antal glasyrer/färger till dina alster. Lera finns att köpa på plats på ABF på Mosaiken i Malmö. Kostnaden för materialet tillkommer och swishas på plats eller faktureras dig efter avslutad kurs. I priset för lera ingår glasyr och bränning.

Ingång på gaveln, ”ring på keramik”. Mosaiken, Porslinsgatan 5. Cebex (Erlandsrovägen 3B, Vintrie) är den största återförsäljaren för keramik. Här hittar du t.ex. verktyg och penslar om du vill köpa egen utrustning.

OBS! Folkbildningen är till för att lära sig och utvecklas tillsammans. Under keramikkurserna ägnar vi oss inte åt produktion för försäljning.

Info

Cirkeln har uppehåll över jul och nyår och avslutar sina sista tillfällen i Januari.
Egen lera kan inte tas med.
Kaffe, te och mjölk ingår. Medtag egen fika/mat till alla träffarna.

Tillgänglighet

Vår ambition är att så många som möjligt ska kunna delta på våra kurser och använda vårt material. Har du frågor kring tillgänglighet är du välkommen att kontakta oss.

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
177821
Startdatum
02 februari 2022
Veckodagar
Onsdag
Tidpunkt
13:30–16:45
Antal tillfällen
9
Antal lediga platser
Fullsatt
Plats
ABF Mosaiken
Porslinsgatan 3 - 5 21132 MALMÖ
Pris
2040 kr
Anmäl dig som reserv