Hoppa till huvudinnehåll

Arrangemangsbild

Keramik

Cirkeln ger dig möjlighet att förverkliga dina egna idéer inom keramiskt hantverk, ex. skapa din egen tekopp eller tekanna. Vi arbetar i en välutrustad keramikverkstad med flera olika maskiner, redskap, verktyg och härliga arbetsytor att skapa på.

Innehåll


Du får utveckla din känsla för form och för materialets speciella egenskaper. Detta sker genom att träna och prova på olika tekniker som att kavla, ringla, dreja, modellera, glasera och dekorera med engober. Vi går även igenom olika dekor- och relieftekniker.Material och tips


Som deltagare bestämmer du själv hur mycket lera du vill använda dig av under cirkeln. Du kan välja mellan olika leror och ett stort antal glasyrer/färger till dina alster. Vi arbetar endast med stengodslera. Material kostnaden faktureras dig efter avslutad kurs. I priset för lera ingår glasyr och bränning.
Lera finns att köpa på plats på ABF.
Cebex (Erlandsrovägen 3B, Vintrie) är den största återförsäljaren för keramik. Här hittar du t.ex. verktyg och penslar om du vill köpa egen utrustning.


Målgrupp och förkunskap


Kursen är till för alla, både för dig som är nybörjare och för dig med mer vana. Du arbetar utifrån din kunskapsnivå och dina förutsättningar.

Tillgänglighet

Vår ambition är att så många som möjligt ska kunna delta på våra kurser och använda vårt material. Har du frågor kring tillgänglighet är du välkommen att kontakta oss.

Cirkelledare


Moa Mejstad är utbildad till keramiker på Cappellagården på Öland. Hennes speciallitet är att bygga tekannor med kavlingsteknik och drejning.

 

OBS! Fick du ingen plats i gruppen? Den 8 oktober släpper vi omgång 2 med cirklarna som startar i november. Välkomna tillbaka då för en ny chans!
 

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
166870
Startdatum
30 augusti 2018
Veckodagar
Torsdag
Tidpunkt
18:00–21:15
Antal tillfällen
9
Antal lediga platser
Fullsatt
Medarrangör
ABF Malmö
Plats
ABF Mosaiken
Porslinsgatan 3-5 21132 MALMÖ
Pris
1690 kr
Cirkelledare
Moa Mejstad
Anmäl dig som reserv