Hoppa till huvudinnehåll

Arrangemangsbild

Sommarkurs i drejning

Innehåll: Den här kursen riktar sig till dig som vill få lite mer sammanhängande tid vid drejskivan och därigenom utveckla både ditt tekniska kunnande i hantverket och ditt personliga uttryck i dina alster.

För att få in drejtekniken krävs repetition och åter repetition vilket kan ge en meditativ upplevelse. Därför kommer vi träffas redan på fredag eftermiddagen/kvällen och ha en intruduktion av cirkeln och centreringen grunder, så att vi får tid att ägna hela lördagförmiddagen åt att enbart centrera leran. Resterande tid kommer vi dreja/forma bruksförmål och diskutera deras formspråk och funktion, samt beskicka våra alster. Som inspiration till samtalen kring formspråk och funktion har jag samlat bilder på bruksföremål från några av mina förebilder i keramikens värld. Våra personliga uttryck skapas i görandet, i samtalen kring leran och ur den inspiration vi får från andra hantverkare.

Måndagen den 11 juni till torsdagen 14 juni 10.00-15.00 samt glasering måndagen 25 juni 17.00-20.00.

Inga förkunskaper krävs. Max fem deltagare.
Som deltagare bestämmer du själv hur mycket lera du vill använda dig av under cirkeln. Material kostnaden faktureras dig efter avslutad kurs. I priset för lera ingår glasyr och bränning.
Lera finns att köpa på plats på ABF. OBS! Egen lera kan inte tas med.

OBS! ingång på gaveln, ”ring på keramik”. Mosaiken, Porslinsgatan 5.

Hjärtligt välkomna!

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
166055
Startdatum
11 juni 2018
Veckodagar
Måndag, Tisdag, Onsdag, Torsdag
Tidpunkt
10:00–15:00
Antal tillfällen
5
Antal lediga platser
1
Medarrangör
ABF Malmö
Plats
ABF Mosaiken
Porslinsgatan 3-5 21132 MALMÖ
Pris
1400 kr
Cirkelledare
Moa Mejstad
Anmäl dig