Hoppa till huvudinnehåll

SOMMARPROGRAM: Introduktionskurs i drejning i Malmö

Drejning är en teknik där lera på en platta som roterar, formas till runda föremål såsom vaser, krukor, muggar, skålar och tallrikar. Här får du möjligheten att få en insyn i denna fantastiska konstform.

Innehåll

Kursen går igenom de grundläggande delarna i drejning och du lär dig om lerans egenskaper, lämpliga verktyg och de tekniker som krävs för att dreja tex skålar eller koppar. Du får bekanta dig med alla steg i hantverksprocessen: drejning, beskickning och glasering.

Målgrupp och förkunskap

Kursen är till för dig som är nybörjare. Inga förkunskaper krävs. 

Material och tips

Du kan välja mellan olika leror och ett stort antal glasyrer/färger till dina alster. Lera finns att köpa på plats på ABF på Mosaiken i Malmö. Kostnaden för materialet tillkommer och swishas på plats eller faktureras dig efter avslutad kurs. I priset för lera ingår glasyr och bränning.

Ingång på gaveln, ”ring på keramik”. Mosaiken, Porslinsgatan 5. Cebex (Erlandsrovägen 3B, Vintrie) är den största återförsäljaren för keramik. Här hittar du t.ex. verktyg och penslar om du vill köpa egen utrustning.

OBS! Folkbildningen är till för att lära sig och utvecklas tillsammans. Under keramikkurserna ägnar vi oss inte åt produktion för försäljning.

Info

Sommarkurs, 4 träffar + 1 glaseringstillfälle den 10/7 kl 12.00-14.30. 
Egen lera kan inte tas med. 

Kaffe, te och mjölk ingår. Medtag egen fika/mat till alla träffarna.

Tillgänglighet

Vår ambition är att så många som möjligt ska kunna delta på våra kurser och använda vårt material. Har du frågor kring tillgänglighet är du välkommen att kontakta oss.

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
10150
Startdatum
22 juni 2020
Veckodagar
Måndag, Tisdag, Onsdag, Torsdag, Fredag
Tidpunkt
13:00–16:15
Antal tillfällen
5
Antal lediga platser
3
Plats
ABF Mosaiken
Porslinsgatan 3 - 5 21132 MALMÖ
Pris
1000 kr
Cirkelledare
Margit Brundin
Anmäl dig