Hoppa till huvudinnehåll

SOMMARPROGRAM: Keramik i Malmö

Cirkeln ger dig möjlighet att förverkliga dina egna idéer inom keramiskt hantverk. Vi arbetar i en välutrustad keramikverkstad med flera olika maskiner, redskap, verktyg och härliga arbetsytor att skapa på.

Innehåll

Du får utveckla din känsla för form och för materialets speciella egenskaper. Detta sker genom att träna och prova på olika tekniker som att kavla, ringla, dreja, modellera och glasera.

Målgrupp och förkunskap

Kursen är till för alla, både för dig som är nybörjare och för dig med mer vana. Du arbetar utifrån din kunskapsnivå och dina förutsättningar.

Material och tips

Du kan välja mellan olika leror och ett stort antal glasyrer/färger till dina alster. Lera finns att köpa på plats på ABF på Mosaiken i Malmö. Kostnaden för materialet tillkommer och swishas på plats eller faktureras dig efter avslutad kurs. I priset för lera ingår glasyr och bränning.

Info

Sommarkurs, 4 träffar, måndag - torsdag + 1 glaseringstillfälle den 12/7 kl 09.00-11.30. 
Egen lera kan inte tas med. 
Ingång på gaveln, ”ring på keramik”. Mosaiken, Porslinsgatan 5. Cebex (Erlandsrovägen 3B, Vintrie) är den största återförsäljaren för keramik. Här hittar du t.ex. verktyg och penslar om du vill köpa egen utrustning.
OBS! Folkbildningen är till för att lära sig och utvecklas tillsammans. Under keramikkurserna ägnar vi oss inte åt produktion för försäljning.

Kaffe, te och mjölk ingår. Medtag egen fika/mat till alla träffarna.

Tillgänglighet

Vår ambition är att så många som möjligt ska kunna delta på våra kurser och använda vårt material. Har du frågor kring tillgänglighet är du välkommen att kontakta oss.

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
10126
Startdatum
15 juni 2020
Veckodagar
Måndag, Tisdag, Onsdag, Torsdag, Söndag
Tidpunkt
09:30–12:45
Antal tillfällen
4
Antal lediga platser
Fullsatt
Plats
ABF Mosaiken
Porslinsgatan 3 - 5 21132 MALMÖ
Pris
1000 kr
Cirkelledare
Lina Andersson Wulkan
Anmäl dig som reserv