Hoppa till huvudinnehåll

Textilsmart skapande - Återbruka och sy om dina kläder

Återbruka dina gamla kläder. Ett gammalt kärt ärvt klädesplagg kan renoveras och på nytt användas. Dina favoritjeans som gått sönder kan lagas med fina handsömnadstekniker- både osynligt och med fina synliga stygn. I denna studiecirkel får du nya kunskaper samtidigt som du tar tillvara på gamla plagg!

Innehåll

Du tar med dina plagg som du vill ge nytt liv och med stöd från en kunnig cirkelledare skapar du något nytt!  

En festklänning som blivit för liten kan ändras om. En gammal brudklänning kan moderniseras. Din favorittröja kan få nya stickade muddar med att du lär dig att plocka upp maskor som sticka till dem. En gammal T-shirt kan bli ett linne, ett par nya trosor eller kalsonger. Lär dig att stoppa gamla ullsockor som din mamma en gång gjorde.

Du blir mer miljömedveten om olika material och lär dig att ställa krav på vad du vill ha och inte ha. Du gör något bra för miljön samtidigt blir din garderob användbar och du sparar pengar.

Målgrupp och förkunskaper

Denna cirkel vänder sig till dig som vill ta vara på plagg i din garderob och ge dom nytt liv. Kanske har du också ett miljötänk som du vill utveckla på detta sätt. Inga förkunskaper krävs.

Tips och material

Du tar med de plagg som du vill göra om och om du har detaljer som knappar, spets eller liknande som du vill dekorera med. Symaskiner finns på plats.

Ta med knappnålar, sytråd, sax, sprättkniv och de verktyg du vill använda för att återbruka och sy om dina kläder. 

Avanmälan – det här gäller 

Du måste avanmäla dig senast 5 arbetsdagar innan kursstart, för att inte bli betalningsskyldig.

Det är endast med läkarintyg du kan avanmäla dig närmre start eller efter start, samt få ersättning för uteblivna tillfällen.

Om du måste avanmäla dig sent och det finns en reserv som kan ta platsen blir du inte betalningsskyldig. Kan du själv ge platsen till en ersättare blir du inte betalningsskyldig (denna går dock inte före en reserv om det finns). 

Tillgänglighet

Vår ambition är att så många som möjligt ska kunna delta på våra kurser och använda vårt material. Har du frågor kring tillgänglighet är du välkommen att kontakta oss.

Ledare

Christina Nilsson är utbildad designer från Margrethe- skolen i Köpenhamn. Hon har lång erfarenhet och behärskar både skrädderisömnad och haute couture och har därför hantverkskunskap att sy det mesta. Med stort miljö- och hållbarhetstänk tar sig Christina an utmaningar med entusiasm och kreativitet.

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
433160
Startdatum
07 februari 2024
Veckodagar
Onsdag
Tidpunkt
18:00–20:30
Antal tillfällen
6
Antal lediga platser
2
Plats
ABF Mosaiken
Porslinsgatan 3 - 5 21132 MALMÖ
Pris
860 kr
Cirkelledare
Christina Nilsson
Anmäl dig