Hoppa till huvudinnehåll

Vävning i Malmö

Väv traditionellt eller låt din fantasi få fritt spelrum. Du kan väva en lampa, bordstablett, eller en kudde i rya! Väv med papper, plast, trasor, band eller något annat kul som vi tillsammans kan spåna fram!

Information

Cirkeln kommer att starta va 45 - 50 med uppehåll över Julhelgen och start igen va 2 - 4 (2021)

Innehåll


Du får lära dig att göra en vävnota, varpa, rita mönster, räkna ut garnåtgång, förskeda och dra på en varpfläta, solva och skeda innan själva vävningen börjar. Vi väver på kassettvävstolar ”Stor Jonas” med 90 cm bredd.

Målgrupp och förkunskap


Kursen är till för alla, både för dig som är nybörjare och för dig med mer vana. Du arbetar utifrån din kunskapsnivå och dina förutsättningar.


Material


Ta med dig block (rutat papper), penna, sax, måttband, knappnålar samt en liten låda att förvara dina garner i. Stort utbud av studielitteratur och material finns i vävateljén.
Materialkostnader ingår inte i cirkelavgiften.

Tillgänglighet

Vår ambition är att så många som möjligt ska kunna delta på våra kurser och använda vårt material. Har du frågor kring tillgänglighet är du välkommen att kontakta oss.


Cirkelledare


Lydia Ewald har mycket lång erfarenhet som cirkelledare inom vävning. Hon använder sig både av traditionellt vävmaterial och återvinningsmaterial i sitt skapande. Allt från ullgarner till tidningspapper till plastemballage m.m.

 

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
173972
Startdatum
01 september 2021
Veckodagar
Onsdag
Tidpunkt
18:30–21:00
Antal tillfällen
9
Antal lediga platser
Fullsatt
Plats
ABF Mosaiken
Porslinsgatan 3 - 5 21132 MALMÖ
Pris
1275 kr
Cirkelledare
Lydia Ewald
Anmäl dig som reserv