Hoppa till huvudinnehåll

Föreläsning av Mian Lodalen om boken Lisa och Lilly

Mian Lodalen är en kritikerrosad författare och journalist. Nu kommer hon till ABF Malmö för att föreläsa och samtala om sin bok Lisa och Lilly, en kärleksroman om två arbetarkvinnor i Stockholm under 1900-talet som bygger på verkliga händelser.

Boken Lisa och Lilly (2020)

Lisa och Lilly smiter hemifrån och möts första gången en varm sommarkväll på en hemlig dans vid Årstaviken. Drygt ett år senare, i september 1911, hittas deras sammanbundna kroppar i Hammarby sjö. Mot en fond av den dynamiska tiden kring förra sekelskiftet, i ett Stockholm som då mer än något annat var kvinnornas, ungdomarnas och arbetarnas stad, följer vi Lisa och Lilly under deras omtumlande sista år i livet.

I denna kritikerrosade kärleksroman, baserad på verkliga personer och omfattande research, ger Mian Lodalen upprättelse åt de två unga arbetarkvinnornas magnetiska och förbjudna förälskelse. Föreläsningen hålls tillsammans med en moderator som diskuterar boken tillsammans med författaren.

Läs mer om boken: https://www.romanusochselling.se/bocker/268227/lisa-och-lilly/

Föreläsningen sänds även live

Du följer livesändningen via www.facebook.com/skane eller www.facebook.com/abfmalmo.

Datum och tid

Onsdag 10 november, kl. 13-14.30 i Stora Salen på ABF, Spånehusvägen 47.

Anmäl dig

För att veta hur många som kommer, så att vi kan hålla avstånd, ska du anmäla dig före. Du anmäler dig här nedan, klicka på den röda knappen "Anmäl dig". Föreläsningen är gratis!

Ha en bokcirkel

Folkbildningens pedagogik bygger på att man lär sig bäst tillsammans med andra! Läs och diskutera boken tillsammans med vänner, kollegor eller grannarna. Om ni har en grupp om minst fem personer får ni boken Lisa och Lilly av ABF för att arrangera er bokcirkel. Ni får självklart vara i våra studierum om ni vill. Starta cirkeln direkt på www.malmo.abf.se/malmo/studiecirkel.

Tillgänglighet

Vår ambition är att så många som möjligt ska kunna delta på våra kurser och använda vårt material. Har du frågor kring tillgänglighet är du välkommen att kontakta oss.

Arrangörer

Arrangeras av ABF Skåne och ABF Malmö.

 

ABF följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och information med anledning av den pågående pandemin. Vi håller avstånd i föreläsningssalen.

Detta är ett: Evenemang
Arrangemangsnr
246081
Startdatum
10 november 2021
Veckodagar
Onsdag
Tidpunkt
13:00–14:30
Antal lediga platser
12
Plats
ABF Huset Malmö
Spånehusvägen 47 21158 MALMÖ
Pris
Gratis
Anmäl dig