Hoppa till huvudinnehåll

Du Nya! – en solocabaret om demokrati

Jan-Erik Sääf är kompositören, textförfattaren och musikern som skrivit flest musikaler i Sverige. I Du Nya! får vi möta Jan-Erik själv och hans funderingar kring vår samtid. Med humor och humanism och musik särskådar vi visionen för Sverige in framtiden.

Om föreställningen Du Nya

Det började som ett engagerat Facebookinlägg i form av en sång. Snart växte det ut till en betraktelse över Sverige idag, utifrån aktuella frågor. Ofta utgår texterna från fakta som i ”Sverige, ett extremt land”. Enligt World Values Survey är vårt ”landet lagom” världens mest extrema land vad gäller värderingar.

Så de saker vi tar för givet, som frihet och demokrati, är ju globalt sett inte alltid så självklara. Nutidsfrågor penetreras, som i vad är skillnaden mellan skrämmande och farligt? Andra titlar är ”Filterbubbla”, ”Misstänksamhet - ett drama i tre scener” och ”Vad skulle Anders Hansen ha sagt?”

Från pianot, vid mikrofonen blir de här ämnena till underhållande sånger genomsyrade av humor och humanism. Kanske blir det till och med allsång? Som ram till föreställningen är vår gamla nationalsång som i finalen får en rykande ny text.

Reaktioner från publiken

”Jag var helt omtumlad efteråt, många nya tankar”.

”Demokratin behöver detta”.

”Otroligt underhållande och skarpt!”

Datum och tid

24 augusti kl. 19-21.

Plats

ABF Malmö, Spånehusvägen 47. I Stora Salen.

 

Kostnadsfritt! Välkommen!

Detta är ett: Evenemang
Arrangemangsnr
426928
Startdatum
24 augusti 2022
Veckodagar
Onsdag
Tidpunkt
19:00–21:00
Antal lediga platser
50
Plats
ABF huset Malmö
Spånehusvägen 47 21158 MALMÖ
Kontaktperson
Karin Oscarsson
karin.oscarsson@abf.se