Hoppa till huvudinnehåll

"Självets resa" - Max Medina - Soloutställning

Självets resa - Max Medina - Soloutställning - 29:e sep - 18:e nov Fish Tank Galleri

Vernissage den 29:e sep from kl. 18.oo
Bastían Medina (Musik) kl. 18.oo.
Max Medina - Artist-talk kl. 19:oo.

Människan omringas av olika mysterier under sin livstid, där hon får konfronteras med ett brett spektrum av oklarheter kring hur hon bör vara, agera, känna eller tänka. I en sådan förvirring och förtvivlan har människan försökt skapa samhällshierarkier med hjälp av diverse ideologier, i en evig längtan efter ordning och existentiell självbekräftelse.
Utställningen försöker skildra självet, det vill säga det som producerar människans uppfattningar, värderingar, minnen och föreställningar. Detta med syfte att spegla dess vilja för förändring, men också dess dekadens.
Max Medina föddes 1986 i Santiago de Chile, en sydamerikansk miljö som under hälften av hans liv präglade och konstruerade en kritisk syn inom bland annat politiska och religiösa angelägenheter. Han arbetar som gymnasielärare i Malmö och har även studerat filosofi och musik. De filosofiska studierna, tillsammans med lärarutbildningen och hans musikaliska intressen har varit en stor inspirationskälla i hans konstnärskap.
Hans konstnärsresa började 2013 och har alltid försökt skildra en kritisk syn på människan ur ett existentiellt men också surrealistiskt perspektiv. Han målar tavlor, främst i akryl, men det finns även inslag av olja, tusch och bläck i hans verk. Motiven består ofta av ansikten med visst inslag av mörker och mystik.

Detta är ett: Evenemang
Arrangemangsnr
246603
Startdatum
30 september 2021
Veckodagar
Torsdag
Tidpunkt
15:00–22:00
Medarrangör
FISH TANK
Plats
Biograf Panora
Friisgatan 19 D 21421 MALMÖ
Pris
Gratis