Hoppa till huvudinnehåll

Bokcirkel - Humanisten Marx

Lite trött på ekonomen Marx och Kapitalet eller bara nyfiken på att lära känna en annan Marx. Vi läser tillsammans den nyutkomna boken Humanisten Marx av Werner Schmidt.

Innehåll

Vi läser den nyutkomna boken Humanisten Marx av Werner Schmidt. ​Boken behandlar Marx utveckling när det gäller synen på människan. Från en filosofiskt inspirerad definition till en mer materialistisk, men utan att förlora den grundläggande humanismen. Bokens författare menar att det är just denna humanism som ligger till grund för hela Marx livsverk, från ungdomsskrifterna till Kapitalet. Alltså även de ekonomiska teorierna (som boken tar upp i ett kortare avsnitt). I cirkeln kommer vi alltså att beröra stora delar av Marx produktion men hela tiden med fokus på människan. Utgångspunkten för Werner Schmidt är alltså delvis annorlunda jämfört med andra författare som ägnat sig åt att förstå Marx. Vill du närma dig Marx på ett delvis nytt sätt så är det här en intressant bok att läsa och diskutera tillsammans.

 

Målgrupp och förkunskaper

Cirkeln passar både dig som är nybörjare när det gäller Marx och dig som läst en del. ​Vi kommer att träffas varannan vecka och vi läser cirka 50 sidor till varje träff.

 

Tips och material

Man bör ha boken redan till första träffen och helst hunnit läsa några sidor.

 

Tillgänglighet

Vår ambition är att så många som möjligt ska kunna delta på våra kurser och använda vårt material. Har du frågor kring tillgänglighet är du välkommen att kontakta oss.

 

Studiecirkeln är gratis och görs i samarbete med Centrum för marxistiska studier Malmö.

 

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
175494
Startdatum
15 april 2021
Veckodagar
Torsdag
Tidpunkt
18:30–21:00
Antal tillfällen
4
Antal lediga platser
Fullsatt
Medarrangör
Centrum för marxistiska samhällsstudier
Plats
ABF Huset Malmö
Spånehusvägen 47 21158 MALMÖ
Pris
Gratis
Anmäl dig som reserv