Hoppa till huvudinnehåll

Digital studiecirkel om arbete och basinkomst

Genom artiklar, filmat material, podd-avsnitt och samtal vill vi med denna studiecirkel verka för en djupare förståelse för begreppet ”arbete” och idén om basinkomst. Syftet är att undersöka begreppen filosofiskt mer än att bli övertygad om en given ståndpunkt.

Innehåll

I första delen av denna studiecirkel skärskådar vi begreppet ”arbete”
och vad det innebär att ”arbeta” och sätta detta i relation till lönearbete. I andra delen tar vi tag i vad som menas med basinkomst och argument för som mot ett sådant system. Hur arbete, lönearbete och basinkomst förhåller sig till varandra, såväl fördelar som nackdelar.

Målgrupp och förkunskaper

För dig som är intresserad av att fördjupa dig i frågor kopplade till arbete och/eller basinkomst. Inga förkunskaper krävs.

Upplägg

Vi träffas digitalt sju (7) tisdagar, från den 13 oktober till den 24 november, klockan 18.30 till 20.30. Inför varje träff får deltagarna länkar till material att se, läsa och/eller lyssna till på egen hand, på träffarna samtalar vi om våra intryck och tankar.

Tips och Material

Cirkeln är digital via TEAMS varför du behöver tillgång till internet samt skärm, kamera, mikrofon och högtalare/hörlurar.

I övrigt är det på internet gratis tillgängliga texter, youtube-klipp och dylikt som fungerar som diskussionsunderlag till de digitala träffarna.

Får du förhinder ska du avanmäla dig senast tre dagar innan start så någon annan kan ta din plats. Vid utebliven avanmälan debiteras 300kr.

Cirkelledare

David Lindh, styrelseledamot AiF och BIEN Sverige, och Mathias Wallander, ordförande AiF, facklig bakgrund och partipolitiskt engagerad i Socialdemokraterna.

Anställningslösa i Förening (AiF) är en nationell förening med säte i Malmö. Föreningen diskuterar och lyfter frågor kopplade till arbetsmarknaden och socialförsäkringssystemet. Föreningen verkar för samtal och diskussion med koppling till prekariatet och arbetsmarknadspolitik.

Tillgänglighet

Vår ambition är att så många som möjligt ska kunna delta på våra kurser och använda vårt material. Har du frågor kring tillgänglighet är du välkommen att kontakta oss.

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
175336
Startdatum
13 oktober 2020
Veckodagar
Tisdag
Tidpunkt
18:30–20:30
Antal tillfällen
7
Antal lediga platser
Fullsatt
Medarrangör
AiF Anställningslösa i Förening
Plats
Distans
Pris
Gratis
Cirkelledare
Mathias Wallander
Anmäl dig som reserv