Hoppa till huvudinnehåll

Studiecirkel om poddserien "Ojämlikheten" (distans)

Sverige har de snabbast växande klyftorna i västvärlden. Vad beror det på, vad får det för konsekvenser och hur vänder vi utvecklingen? Lyssna på LO:s nya poddserie "Ojämlikheten" och delta i studiecirkeln.

LO:s jämlikhetsutredning i poddformat

Poddserien Ojämlikheten bygger på LO:s stora jämlikhetsutredning. En lång rad underlagsrapporter och den drygt 200 sidor långa slutrapporten har komprimerats till åtta korta poddavsnitt. Syftet med Ojämlikheten är att fördjupa kunskaperna men också så frön till förändring. Kanske är du politiskt eller fackligt engagerad? I denna studiecirkel tar vi upp hur du i din förening, fackklubb eller ditt kompisgäng kan hjälpa till för att göra Sverige mer jämlikt

Om jämlikhetsutredningen 

På 1980-talet var Sverige ett av världens mest jämlika länder. Idag har vi de snabbast växande klyftorna i västvärlden. Det är bakgrunden till att LO:s kongress beslutade att tillsätta Jämlikhetsutredningen. Syftet var att beskriva ojämlikhetens framväxt och följder, förstå vad det är som driver den och att ta fram förslag på hur jämlikheten kan öka. Utredningen har tagit fram en lång rad underlagsrapporter, två program med konkreta förslag, en slutrapport och poddserien Ojämlikheten.

 

Datum och tid

Cirkeln är på 16 studietimmar: 8 träffar à 2 studietimmar. Vi startar den 21 april klockan 18.00 och bestämmer då resterande träffar tillsammans.

Studiematerial

Denna cirkel baseras på LO:s poddserie Ojämlikheten.

Distans 

Det här är en distanskurs som genomförs via Teams. Du behöver en dator, smartphone eller surfplatta uppkopplad mot internet för att kunna delta. Datorn behöver ha kamera och mikrofon, alternativt att du ansluter ett headset. Du kommer att få information innan kursstarten med instruktioner om hur du gör för att ansluta till cirkeln.

Kostnad

Studiecirkeln kostar inget, men om du uteblir utan att anmäla förhinder, debiterar vi dig 300 kronor.

Cirkelledare 

Studiecirkeln leds av Erol Dramer och Christian Jönsson. 

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
176678
Startdatum
21 april 2021
Veckodagar
Onsdag
Tidpunkt
18:00–19:30
Antal tillfällen
8
Antal lediga platser
10
Medarrangör
LO-distriktet i Skåne
Plats
Digitalt
Pris
Gratis
Cirkelledare
Erol Dramer
Anmäl dig