Hoppa till huvudinnehåll

Arrangemangsbild

Malmedalen - Politisk festival 18-26 augusti

RGRA kommer den 18-26 augusti 2018 anordna och möjliggöra för en nio dagars politisk festival där de tillsammans med sina samarbetspartners och lokala aktörer intar Herrgården/Rosengård. Upplägget kommer vara liknande det i Almedalen. Ett Almedalen fast utan murar och utanförskap. Ett Malmedalen.

Varför Malmedalen?

Efter valet 2014 visade det sig att problematiken bland annat ligger i det låga valdeltagandet. Endast fem procent av de röstberättigade förstagångsväljarna i Herrgården utnyttjade sin rösträtt. Att 95 procent inte gjorde det visar på ett utanförskap och en utebliven delaktighet vilket i sin tur samhället, politikerna och näringslivet måste ta ansvar för.

Var?

Platsen som har valts är Vänskapsparken samt Rosengård IP. Även andra delar av Rosengård kan komma att användas för mötesplatser och seminarium. Området är valt då det även ligger nära andra föreningar som har ett intresse av detta event.

Eventet ska pågå i nio dagar för att ge varje riksdagsparti samt Fi möjlighet att ta sitt ansvar gällande informationsspridning. Partierna har alla en dag var där de kan framföra sina tal och lyfta sina tankar och partiprogram i det offentliga rummet tillgängligt för alla.

ABF kommer att finnas på plats med programpunkter varje dag och det kommer att läggas upp så snart det är klart.

Mer information

www.malmedalsveckan.se

Facebook: https://www.facebook.com/events/209566583100166/

Detta är ett: Evenemang
Arrangemangsnr
238388
Startdatum
22 augusti 2018
Veckodagar
Onsdag
Tidpunkt
15:00–20:00
Antal tillfällen
-
Antal lediga platser
-
Medarrangör
RGRA-Rörelsen Gatans Röst Ansikte
Plats
Vänskapsparken, Herrgården
Malmö
Pris
Gratis
Kontaktperson