Hoppa till huvudinnehåll

Medlem i facket 1

En facklig medlemsutbildning ska ge kunskaper om de fackliga idéer som bygger på det fackliga löftet: Att löntagarna lovar varandra att inte sälja sitt arbete till lägre pris eller på sämre villkor än de har lovat varandra. Fackföreningen är detta löfte.

För att den fackliga organisationen ska kunna fungera som folkrörelse måste det finnas många som deltar i de grundläggande medlemsutbildningarna. Alla medlemmar har rätt till facklig grundutbildning. Det handlar om att stärka medlemmarnas fackliga medvetenhet och att uppmuntra dem att använda sina demokratiska rättigheter i den fackliga organisationen, på arbetsplatsen och i samhället.

 

Innehåll

En facklig medlemsutbildning ska ge kunskaper om de fackliga idéer som bygger på det fackliga löftet: Att löntagarna lovar varandra att inte sälja sitt arbete till lägre pris eller på sämre villkor än de har lovat varandra. Fackföreningen är detta löfte. Dessutom bör kunskap nås kring det viktigaste medlet för löftet, det rikstäckande kollektivavtalet.

 

Kunskapsmålet - Vi tror att du har valt att delta i denna utbildning för att du ska få grundläggande kunskaper om fackföreningens och ditt förbunds mål, funktion och roll på arbetsmarknaden och i samhället.

 

Förändringsmålet - Utbildningen ska leda till att du stärker din självkänsla, får en bättre förmåga att kommunicera, förstår din egen roll och delaktighet i det fackliga arbetet och blir inspirerad till att arbeta för ett rättvisare samhälle.

 

Målgruppen är alla medlemmar.

 

Datum och plats

5, 12, 19 mars 2024, kl. 08.30-16.30 (3 dagar, totalt 24 studietimmar). Mat och fika serveras. Utbildningen hålls på ABF Malmö, Spånehusvägen 47.

 

Material

Du får det material som behövs under studiecirkelns gång.

 

Kostnader

Avgift: 3200 kronor per person som betalas av den fackliga organisationen och inkluderar kurskostnad och mat.

 

Har du förlorad arbetsförtjänst och inte är förtroendevald får du stipendium från ditt förbund, 130 kronor i timmen (skattefritt). Vid frågor angående ersättning, kontakta ditt fackförbund. Glöm inte att ta ledigt enligt Studieledighetslagen senast 2 veckor innan utbildningen.

 

Anmälan och frågor

För anmälan eller frågor kontakta ditt fackförbund, eller Stina Zetterdahl på ABF, tel. 040-352427, stina.zetterdahl@abf.se. ABF måste ha din anmälan senast 4 veckor före utbildningen. Uppge om du har specialkost.

 

Tillgänglighet

Vår ambition är att så många som möjligt ska kunna delta på våra kurser och använda vårt material. Har du frågor kring tillgänglighet är du välkommen att kontakta oss.

 

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
433379
Startdatum
05 mars 2024
Veckodagar
Tisdag
Tidpunkt
08:30–16:30
Antal tillfällen
3
Antal lediga platser
19
Medarrangör
LO-Distriktet i Skåne
Plats
ABF Huset Malmö
Spånehusvägen 47 21158 MALMÖ
Cirkelledare
Stefan Pinjefors