Hoppa till huvudinnehåll

Samtal med Frida Trollmyr: Kulturens kraft – hot eller styrka?

Öppet samtal med Frida Trollmyr: kulturens kraft – hot eller styrka? Ett samtal om kultur, demokrati och armlängds avstånd.

Museet i Norrköping ordnade en utställning om nazismen i Norrköping. Museet polisanmäls av SD för att hänga upp bilder av SDs företrädare i utställningen. https://www.svt.se/nyheter/lokalt/ost/sd-polisanmaler-norrkopings-stadsmuseum

I Sölvesborg stoppar kommunen inköp av "utmanande samtidskonst" https://www.svt.se/kultur/solvesborgs-styrande-rostar-om-kontroversiellt-forslag-pa-kulturomradet

Den fria kulturen är grundläggande för demokratin och det är något vi inte kan ta för givet. Därför bjuder vi in till ett öppet samtal med Frida Trollmyr som är ansvarig kommunalråd för fritid och kultur i Malmö. Under samtalet kommer bland annat kulturens vikt för demokratin, civilsamhällets roll och politikens relation till kulturen att diskuteras. Ett övergripande tema är hur kulturpolitiken kan utformas utan att politikerna styr den.

Arrangemanget är kostnadsfritt.
Alla är välkomna!

Arrangörer: Sorgenfri Socialdemokratiska förening och ABF Malmö.

• Tillgänglighet
Vår ambition är att så många som möjligt ska kunna delta på våra kurser och använda vårt material. Har du frågor kring tillgänglighet är du välkommen att kontakta oss.

♥︎ ABF Malmö är ett studieförbund i Malmö, Lomma och Burlöv.
♥︎ Hos oss är du varje dag välkommen på kurser, föreläsningar och aktiviteter inom föreningslivet.
♥︎ Läs mer om oss: www.malmo.abf.se

Detta är ett: Evenemang
Arrangemangsnr
244398
Startdatum
21 april 2020
Veckodagar
Tisdag
Tidpunkt
18:00–20:00
Medarrangör
Sorgenfri Socialdemokratiska Förening
Plats
ABF Huset Malmö
Spånehusvägen 47 21158 MALMÖ
Pris
Gratis