Hoppa till huvudinnehåll

Var med och skapa en feministisk och antirasistisk festival i Malmö 2019!

Nu startar det stora arbetet med att under våren 2019 skapa en nationell feministisk och antirasistisk festival som gör verkligt avtryck i den politiska samtiden. Vi behöver vara många och göra det tillsammans! Kom med!

Möte 11 februari, 18.00 på ABF Malmö, Spånehusvägen 47. Här nedan kommer mer info om tankarna med festivalen!


Efter fem år och fem festivaler har feministisk festival arrangerat över hundratals programpunkter och lockat flera tusen människor från både Malmö och övriga delar av Sverige. Det har varit jättekul att se hur festivalen har vuxit och dragit fler och fler aktörer för varje år som gått. Men när vi har utvärderat så har vi kommit fram till att målet med festivalen inte är att växa och bli ännu större. Målet är att vara en arena för allians- och medskapande där en som besökare kan vara delaktig och inte bara åskådare.

Vi har därför nu beslutat att återgå till den gräsrots-aktivism festivalen är rotad i. Vi tror på en stark folkrörelse och på samverkan mellan olika grupper som arbetar för samma mål och som delar samma framtidsvision. Alla de radikala samhällsförändringar som har drivits av och genom den kollektiva rörelsen vittnar om hur viktig den är när det kommer till att driva på och utmana parlamentarismen. Vi vill vara ett forum för den typen av rörelse -ett forum för folkbildning, kultur, kunskapsutbyte och mobilisering.

Detta innebär att partipolitiken kommer att få en mycket mer begränsad plats på festivalen. Vi kommer även att minska storleken på festivalen, både gällande lokaler och upplägget. Festivalen kommer inte längre att pågå under tre dagar utan kommer istället bestå utav en kulturkväll och en dag av programpunkter som avslutas med en fest. Antalet programpunkter kommer därför att minska, men det innebär också att det inte längre kommer att vara lika många programpunkter som krockar med varandra.
Feministisk festival kommer även att äga rum under hösten istället för början av sommaren. Som alltid så har festivalen arrangerats av en arbetsgrupp i Malmös Feministiska Nätverk. Sidoevenemang och temadagar som har organiserats av Feministisk festival tidigare såsom ’Nowwhat’ och marknader kommer fortsättningsvis att arrangeras under namnet Malmös Feministiska Nätverk. Detta för att tydliggöra att festivalen är festivalen.

Vi ser väldigt mycket fram emot att börja planera 2019 års festival i denna riktning och hoppas på att vi får återse gamla såväl som nya deltagare!

Arrangörer: ABF Malmö och Feministisk festiva

Detta är ett: Evenemang
Arrangemangsnr
240823
Startdatum
06 maj 2019
Veckodagar
Måndag
Tidpunkt
18:00–21:00
Plats
ABF Huset Malmö
Spånehusvägen 47 21158 MALMÖ
Pris
Gratis