Hoppa till huvudinnehåll

Hasse Alfredson: En sån där farbror som ritar och berättar - av och med Kalle Lind HT 2020

Kalle Lind om Hasse Alfredsson på Forum i Örkelljunga

Hasse Alfredson: En sån där farbror som ritar och berättar

Den stora biografin om Hasse Alfredson. Skriven av Kalle Lind, känd från radio, tv och podden Snedtänkt. Nu tar han sig an en av de allra största och skildrar Hasse Alfredsons resa från barndomen i Helsingborg, via spexande i Lund, anställning på Radiotjänst till samarbetet med Tage och skapandet av AB Svenska Ord. Genom revyer, filmer, böcker, upptåg och allehanda muntrationer som kom att inreda folkhemmet med färg och humor. Men här tecknas också en annan bild, den av en man som inte alltid litade på sin egen förmåga att vara enastående underhållande. En som aldrig blev nostalgisk över sina egna bedrifter, men väl över de människor han förlorat.

KALLE LIND kallar sig diversearbetare i kulturbranschen. Han gör radiohumor, driver podden Snedtänkt och bloggen En man med ett skägg, skriver i Sydsvenskan och Expressen och har samlat på sig stora mängder kuriosa från det svenska nittonhundratalets offentlighet som han gärna delger andra.

11 oktober 18.30
Forum Örkelljunga 


Fritt inträde men för att vara säker på en plats så kan man boka fika på https://www.tickster.com/sv/start ett par veckor innan föreställningen.

Ett samarbete mellan ABF och Örkelljunga teaterförening

Detta är ett: Evenemang
Arrangemangsnr
47780
Startdatum
11 oktober 2020
Veckodagar
Söndag
Tidpunkt
18:30–20:00
Antal lediga platser
Fullsatt
Plats
Forum Örkelljunga
Kungsvägen 20 28634 ÖRKELLJUNGA
Pris
Gratis