Hoppa till huvudinnehåll

Arrangemangsbild

Föreläsning inspirationskväll Lasse Walldov - Carmen

CARMEN
Carmen är världens mest spelade opera och har en mängd berömda musikstycken. Den handlar om passionerad kärlek och våld i nära relationer. Vad händer i en människa när hon utsätts för krav hon inte kan möta då det enda hon vill är att känna sig fri? Vad händer i Carmens hjärta? 
 
I höstens turnerande kammaropera möter den frihetsälskande Carmen den samvetsgranne José. För hennes skull sviker han plikten, glömmer fästmön och blir kriminell. När Carmen blir intresserad av en annan man blir José så svartsjuk att han vill ta livet av henne.
 
Bizets Carmen var starten på den verklighetsförankrade operan som skildrar realistiska människor – och blev världens mest spelade opera med sina berömda musikstycken. Lasse Walldov är hängiven scenisk musik sedan unga år. Han har skrivit en otrolig mängd artiklar kring sina specialområden, agerat som konsertpresentatör och hållit hundratals föredrag. Han undervisar också på teater- och dansskolor. Nu kommer Lasse Walldov ta med sig Carmen för att lysa upp hösten och vintern med en ny föreläsningsturné som stannar till på flertalet platser i Skåne.
 
Föreläsningsserien Carmen anordnas i samarbete mellan Malmö Opera, ABF Skåne och arrangerande förening. Samarbetet mellan ABF Skåne och Malmö Opera har varat 11 år och otaliga, högt uppskattade föreläsningsturnéer har gjorts under åren.

Tid: Tisdagen den 24 oktober, klockan 19.00 Plats: Vita Skolan, Broby Medverkande: Lasse Walldov Arrangör: ABF, Malmö Opera Föreläsning för allmänheten - fri entré

Detta är ett: Evenemang
Arrangemangsnr
52106
Startdatum
24 oktober 2018
Veckodagar
Onsdag
Tidpunkt
18:30–21:00
Antal tillfällen
-
Antal lediga platser
-
Medarrangör
ABF Skåne, Malmö Opera, ABF Skåne Nordost, Osby Riksteater
Plats
Medborgarhuset Borgen
Västra Storgatan 33/ Klockaregatan 28331 OSBY
Pris
Gratis
Kontaktperson
Anna Johansson
anna.johansson@abf.se