Hoppa till huvudinnehåll

Föreläsning, inspirationskväll: Lasse Walldov

Lasse Walldov föreläser med anknytning till föreställningen Det går an.

Musikteaterns starka kvinnoporträtt – från Lady Macbeth till Coco Chanel
Äntligen! Äntligen kommer allas våran Lasse Walldov till Skånes alla hörn. ABF och Malmö Opera är glada över att äntligen kunna hjälpa Lasse att åka ut igen. Denna gång tar Lasse med sig historier om operan Det går an och berättar även vidare om musikteaterns starka kvinnoporträtt genom tiderna. Vi som sett hans föreläsningar vet mycket väl vad vi har att vänta oss. Intressanta och spännande historier som ger ett djup i mer än bara musikteatern. Missa inte chansen att se hans föreläsningar på de platser som passar dig bäst.
En sommardag på 1830-talet möts Sara och Albert på en båtresa mellan Stockholm och Lidköping.

Under dagarna som följer fördjupas deras relation och kärleken börjar spira. Men är Sara beredd att ge upp sitt yrke och sin frihet för att bli Alberts fru? Går det an att leva självständigt och fritt, enbart i kärlek och inte i äktenskap? Svaret framgår redan av titeln: Ja, det går an. Carl Jonas Love Almqvist ville ha jämlikhet mellan könen. Han såg att många gifta kvinnor for illa och tyckte att äktenskapet var omoraliskt.

Biljett bokas via biljettlänk, https://www.tickster.com/sv/events/5wuwvch2arkbp6x/2021-11-10/forelasning-det-gar-an eller per telefon på 0771-47 70 70. 50 kronor om man inte är medlem i Riksteatern. Gratis entré för medlemmar i Riksteatern.

Föreläsningen görs i samarbete med Malmö Opera och ABF Skåne.

Välkommen!

Detta är ett: Evenemang
Arrangemangsnr
63989
Startdatum
10 november 2021
Veckodagar
Onsdag
Tidpunkt
18:30–21:00
Medarrangör
Osby Riksteater
Plats
Medborgarhuset Borgen
Västra Storgatan 33/ Klockaregatan 28331 OSBY
Pris
Gratis
Kontaktperson
Anna Johansson
anna.johansson@abf.se