Hoppa till huvudinnehåll

Måleri- & keramikutställning med Elin & Britta

OBS: Öppettiderna kan komma att förändras, vi följer Folkhälsomyndighetens råd. Information om hur vi jobbar i corona-tider finns på www.sydvastraskane.abf.se och www.ateljeinspiro.com.

Elin Abelin målar i akryl och är utbildad lärare i Vedic Art. Målningarna skapas med fokus på fantasi och känsla och de får växa fram bit för bit, vilket ofta leder till många lager färg i samma tavla. Elin bor i Smygehamn. Hon är från början dansare och musikalartist, arbetar som lärare i bild och dans på Vellinge kulturskola Artisten och håller populära kurser i Vedic Art och Måla med mindfulness i sin Ateljé Inspiro.
"Ju mindre jag står på scenen desto mer målar jag."
Mer information finns på: www.ateljeinspiro.com

Britta Leverin skapar i lera: skulpterar, drejar, kavlar, bankar, slår och formar ansikten, fat, skålar och burkar. Godset bränns i ett oljefat fyllt med sågspån och får en rå yta med lite smutsiga toner. Oförglömliga workshoppar, bl a i USA och Japan, och mötet med fantastiska keramiker från hela världen har gett Britta livslång inspiration. På Garvaregården i påsk visar hon sina sågspånsbrända skulpturer.
"Det ser ut som den legat i jorden i tusentals år" Så beskrev en vän till Britta hennes sågspånsbrända keramik. Det är så hon vill ha den, en rå yta med mörka, lite smutsiga toner, grovt och kantigt. Och vackert.

Vernissage långfredag den 10 april kl.11.00 - 17.00.
Utställningen pågår t.o.m. söndag den 19 april.

Öppet alla dagar 11.00-17.00.

Alla är hjärtligt välkomna!!

Detta är ett: Evenemang
Arrangemangsnr
142736
Startdatum
10 april 2020
Veckodagar
Fredag
Tidpunkt
11:00–17:00
Plats
Garvaregården
Hamngatan 4 23142 TRELLEBORG
Pris
Gratis
Kontaktperson
Christel Winberg
christel.winberg@abf.se