Hoppa till huvudinnehåll

Stoppa korv

Lär dig hur man med relativt enkla medel själv kan göra välsmakande, kvalitativa och livsmedelssäkra charkprodukter i sitt eget hem.

Innehåll

Målet med kursen är att man efter kursen på egen hand skall kunna vidareutveckla sina egna idéer om smaksättning och användning av olika råvaror utifrån tillhandahållna recept och arbetsgångsbeskrivningar. Dessa går vi igenom på kursens teoretiska del.  De finns även i kompendiet som ingår som kursmaterial och som man kan ha senare som referens.

I kursens praktiska del lär vi oss att stoppa korv. Kursen avslutas med provsmakning av den egenproducerade korven. Du får även med dig ca 1,5 kilo korv hem. 


Kostnad för råvaror

Kostnad för råvaror och kursmaterial, 300:-. Betalas direkt till ledaren.

Medtag

Allt du behöver ta med är ett glatt humör & gärna ett eget förkläde (engångs finns annars).

Lunch

Lunch ombesörjer man själv, kaffe, te och vatten bjuds det på.

Ledaren 

Marcel Gobec är en glad påg uppvuxen på det glada 70-talet, föräldrarna kom till Sverige från Slovenien som tidigare var en av sex republiker i det forna Jugoslavien. Marcel har arbetat i familjens köttaffär på ”Möllan” i Malmö under många år och är 3:e generationen inom samma branschutövning på sin fars sida.

Därefter har Marcel haft en delikatessbutik i Ängelholm med inriktning på försäljning utländska delikatesser och catering. Han har även drivit företaget Mat Modus med verksamhetsområde kryddor, tillsatser och maskiner till charkindustrin.

Idag arbetar Marcel som konsult inom charkproduktion och har en ambition att bli en duktig kock efter att ha utbildat sig till kock på "gammla dar".

Återbud
Du har rätt att avboka cirkeln tre dagar före cirkelstart. Om du avanmäler dig senare än tre dagar före cirkelstart debiteras en avgift motsvarande halva cirkelavgiften. Vid avbokning när cirkeln redan har startat är du skyldig att betala full kursavgift.

Om du måste avbryta cirkeln på grund av varaktigt studiehinder som sjukdom eller flyttat från orten betalar du för de gånger du deltagit samt en administrationsavgift.

Rabatt
ABF samarbetar med olika fackförbund. Ta kontakt med ditt fackförbund för att få information om eventuell rabatt på våra utbildningar samt intyg som lämnas till oss.

Har du frågor?
Kontakta oss på: info.sydvastraskane@abf.se eller 0410 - 482 60

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
147030
Startdatum
13 april 2024
Veckodagar
Lördag
Tidpunkt
10:00–16:00
Antal tillfällen
1
Antal lediga platser
Fullsatt
Plats
Estethuset på Sjöviksvägen
Sjöviksvägen 2 23162 TRELLEBORG
Pris
580 kr
Cirkelledare
Marcel Gobec
Anmäl dig som reserv