Hoppa till huvudinnehåll

Arrangemangsbild

Kl.7 - Kristina Paltén "Ensam genom Iran - 184 mil av tillit"

En berättelse om mod, att förverkliga sina drömmar, våga göra det annorlunda och viljan och förmågan att påverka sin omvärld. Det är också en frågeställning – vad har jag för val och ansvar i det samhälle jag lever i?

I en tid när det mesta med Mellanöstern förknippas med problem och konflikter snörde Kristina Paltén på sig löparskorna och korsade Iran, en sträcka på 1840 kilometer. Syftet var att utmana sina egna fördomar och att upptäcka ett land med vacker natur. Med svenska flaggan fladdrande från en cykelpinne sprang Kristina genom små byar där knappt någon västerländsk turist satt sin fot. Hon sov hemma hos familjer, hamnade i iransk TV, svettades i uppförsbackar i 45-gradig värme, blev stoppad av en ilsken polis, välsignad av en mulla och intervjuad av Iranska revolutionsgardet.

Människor samlades längs vägen för att hylla hennes mod och tacka henne för att hon vågade besöka det land som invånarna vet många andra förknippar med terrorism. Hyllningarna hade inga gränser och det hade inte Kristina heller. itt bland solskensleendena fanns en kvinna som längtade efter stillhet och vara ensam i ökenlandskapet. Den inre konflikten höll på att ta överhanden.

Foto: Soroush Morshedian


Entré 100 kr
TA-lustkort 80 kr
Biljett köpes på Trelleborgs Bibliotek

Kl.7 är ett samarbete mellan Trelleborgs Allehanda, Trelleborgs Bibliotek och ABF Sydvästra Skåne.

Välkommen till Trelleborgs bibliotek!

Detta är ett: Evenemang
Arrangemangsnr
139472
Startdatum
14 januari 2019
Veckodagar
Måndag
Tidpunkt
19:00–20:30
Medarrangör
Trelleborgs Bibliotek
Plats
Biblioteket - Trelleborg
Astrid Lindgrens Allé 23122 TRELLEBORG
Pris
Gratis
Kontaktperson
Alex Ekstrand
alex.ekstrand@abf.se