Hoppa till huvudinnehåll

Sommar i Ystad - Ädla stenars och mineralers helande kraft!

Joanna Svensson Josefsson föreläser om det vi dagligen ser i olika former, men som kanske få av oss känner till i form av deras helande kraft och hälsosamma inverkan på oss människor. KOM OCH LYSSNA, SE OCH UPPLEV! LÅT DIG INSPIRERAS av Joannas trollbindande föreläsningar i detta magiska ämne!

Hej! Jag heter Joanna Svensson Josefsson och min stora passion är mineraler, stenar och ädla stenar. Deras helande inverkan på människo- kroppen och vårt fysiska och psykiska välbefinnande!

Redan som barn väcktes min passion och den kom med åren att utvecklas till något av ett livskall.

Under min 20-åriga vistelse i Tyskland har jag genomgått många utbildningar och kurser i ämnet. Besökt internationella sten- och mineralmässor i olika länder och träffat otroliga människor som väldigt få annars kommer i kontakt med.

Nu vill jag förmedla min kunskap till andra och väcka intresse och inspiration för denna värld av ädla stenar och mineraler. Deras hälsosamma inverkan på oss människor.

DU FÅR TA DEL AV/LÄRA DIG...

Du kommer under föreläsningstillfällena att få lära dig om stenars och mineralers helande kraft och hälsosamma inverkan på kroppen. Deras ursprung. Få se fysiska prov på råa stenar liksom polerade, arbetade smycken och amuletter. Kunskap om tidigare kulturers användande av ädla stenar och dess innebörd. Exempel på de som finns i vår närmaste omgivning.

Få kunskap om grunderna till hälsan på ett naturligt sätt. Att det är enklare än man tror. Och som urmänniskan visste mer om än vi nutidsmänniskor. Att vi i Ystad med omgivningar bor i ett tidigare mycket vulkaniskt aktivt område. Därför före kommer många vulkaniska stenar även här i Skåne. Sådana man vanligtvis finner på helt andra platser på jordklotet. Skånes nuvarande utformning är c:a 1 700 miljonerår gammal (Bornholm satt ihop med Blekinge) Våra åsar är urbergshorstar som uppstått genom tektoniska sammanpressningar. Som deltagare får du ta del av mycken kunskap i ett brett ämne!

Ett folkbildningsprojekt i samarbete med Ystad kommun, ABF Österlen, Medborgarskolan, Studiefrämjandet och
Studieförbundet Vuxenskolan.
Arrangemangen kommer genomföras utomhus, samt i vissa fall digitalt.

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
42858
Startdatum
06 augusti 2021
Veckodagar
Fredag
Tidpunkt
13:00–15:30
Antal tillfällen
1
Antal lediga platser
3
Plats
Svarte skola
Orgelgatan 1 27192 YSTAD
Pris
Gratis
Anmäl dig