Hoppa till huvudinnehåll

Film - Scream från 1996

En av filmerna som revolutionerade skräckgenren och fick flera uppföljare. Wes Craven lämnade vår drömvärld 2015. Royal har valt att visa hans mest kända filmer för att hedra honom denna Allhelgonahelg.

Filmen utspelar sig i den fiktiva staden Woodsboro i Kalifornien. Den börjar med att high school-eleven Casey och hennes pojkvän Steve en kväll blir brutalt mördade av en seriemördare i en vit gummimask. Nyheten om morden sprider sig snabbt på skolan, och Sidney Prescott – som delar klass med Casey – går igenom en jobbig tid då minnen väcks till liv efter att hennes mamma blivit mördad ett år tidigare. En efter en faller Sidneys vänner offer för den brutale mördaren, och snart blir det uppenbart att den han är ute efter är Sidney.

Regi: Wes Craven | Manus: Kevin Williamson | Skådespelare: Liev Schreiber, Neve Campbell, Linda Blair, Jamie Kennedy, Drew Barrymore, Courteney Cox, David Arquette, Skeet Ulrich, Matthew Lillard, Rose McGowan | Land: United States (1996) | Åldersgräns: Från 15 år

 

Detta är ett: Evenemang
Arrangemangsnr
174292
Startdatum
30 oktober 2021
Veckodagar
Lördag
Tidpunkt
21:30–23:30
Medarrangör
Royal Eskilstuna
Plats
Kulturhuset Royal
Järntorget 63226 ESKILSTUNA
Pris
120 kr