Hoppa till huvudinnehåll

Live: Jenny Strindlöv - "Om hur hon wallraffade i den svenska extremhögern"

Föreläsningen är en del av serien ”Folkbildning mot nazism”

Jenny Strindlöv är fördjupande reporter på Kvällsposten/Expressen. Hon har tidigare arbetat för bland annat SVT:s Uppdrag granskning och Dagens nyheter. Nyligen tilldelades hon ELSA-priset av SKMA - Svenska kommittén mot antisemitism - för sin granskning av den svenska extremhögern.
Jenny kommer berätta om hur granskningen gick till. Hur wallraffar man sig in i den innersta kretsen? Vilka är de och vad tror de på?


- Vill du bli en folkbildare mot nazism?
Tillsammans med LO-distriktet i Mellansverige, Brunnsviks folkhögskola och med stöd av projektmedel från Folkbildningsrådet erbjuder vi i år en kostnadsfri digital föreläsningsserie med tillhörande studiecirkel under våren 2021 där fokus är på nazismens historia, högerextremismen idag och hur man tar avstånd och folkbildar vidare.
Vi har bjudit in historiker, författare, förintelseöverlevare och journalister som kommer att föreläsa om det de vet och har varit med om.
I studiecirkeln får du tillgång till material som relaterar till respektive föreläsning. Detta material diskuteras i cirkeln tillsammans med kursledare och föreläsare.
Cirkelträffarna äger rum i anslutning till varje föreläsning, datum finner du på nästa sida.
Vi planerar även för ytterligare en cirkelträff i höst med fokus på verktyg för att folkbilda vidare. Folkbildning mot nazism är digital så länge det behövs. Blir det möjligt är vår önskan att kunna
träffas fysiskt längre fram. Men det får tiden utvisa.
Hoppas vi ses - detta är viktigt!

Datum: 19 juni
Tid: 13:00 – 14:00

Plattform: ABF Sörmlands Facebooksida och youtubekanal

• Frågor & anmälan
malin.nordling@abf.se / 016-16 67 00
Programmet i sin helhet hittar du här: https://fb.me/e/1YWGRMT7d

Detta är ett: Evenemang
Arrangemangsnr
173352
Startdatum
19 juni 2021
Veckodagar
Lördag
Tidpunkt
13:00–14:00
Plats
Facebook - ABF Sörmland
Pris
Gratis
Kontaktperson
Annika Rydberg Ajakainen
annika.rydberg@abf.se