Hoppa till huvudinnehåll

Live: Sverige under andra världskriget

Föreläsningen är en del av serien ”Folkbildning mot nazism”

“Sverige under andra världskriget” & “Utan ånger - den röda tråden mellan 30-talets nazister och dagens SD”

Christer Bergström är historielärare och författare med andra världskriget som expertområde. Han har skrivit över trettio böcker i ämnet, och driver sedan 2013 det egna förlaget Vaktel förlag. Han har även organiserat resor på temat andra världskriget.

Matti Palm är tidigare journalist och har bland annat arbetat på Svenska Dagbladet. Han är mediestrateg och har grundat företaget Greenhill Relations. Matti är en av författarna bakom boken “Utan ånger: SS-veteranen som grundade Sverigedemokraterna”, en bok som handlar om den svenska nazisten Gustav Ekström.


- Vill du bli en folkbildare mot nazism?
Tillsammans med LO-distriktet i Mellansverige, Brunnsviks folkhögskola och med stöd av projektmedel från Folkbildningsrådet erbjuder vi i år en kostnadsfri digital föreläsningsserie med tillhörande studiecirkel under våren 2021 där fokus är på nazismens historia, högerextremismen idag och hur man tar avstånd och folkbildar vidare.
Vi har bjudit in historiker, författare, förintelseöverlevare och journalister som kommer att föreläsa om det de vet och har varit med om.
I studiecirkeln får du tillgång till material som relaterar till respektive föreläsning. Detta material diskuteras i cirkeln tillsammans med kursledare och föreläsare.
Cirkelträffarna äger rum i anslutning till varje föreläsning, datum finner du på nästa sida.
Vi planerar även för ytterligare en cirkelträff i höst med fokus på verktyg för att folkbilda vidare. Folkbildning mot nazism är digital så länge det behövs. Blir det möjligt är vår önskan att kunna
träffas fysiskt längre fram. Men det får tiden utvisa.
Hoppas vi ses - detta är viktigt!

Datum: 24 april
Tid: 13:00 – 14:30

Plattform: ABF Sörmlands Facebooksida och youtubekanal

• Frågor & anmälan
malin.nordling@abf.se / 016-16 67 00
Programmet i sin helhet hittar du här: https://fb.me/e/1YWGRMT7d

Detta är ett: Evenemang
Arrangemangsnr
173349
Startdatum
24 april 2021
Veckodagar
Lördag
Tidpunkt
13:00–14:30
Plats
Facebook - ABF Sörmland
Pris
Gratis
Kontaktperson
Annika Rydberg Ajakainen
annika.rydberg@abf.se