Hoppa till huvudinnehåll

Live: “Trollfabriken – propaganda och fake news”

Föreläsningen är en del av serien ”Folkbildning mot nazism”

Eskilstuna Kuriren har ett historiskt förflutet vad gäller att stå upp för nazismen. Under andra världskriget kritiserade tidningen Sveriges eftergiftspolitik mot Nazityskland. År 2017 publicerade Eskilstuna Kuriren en omfattande granskning av den svenska trollfabriken – ett nätverk som hade som syfte att sprida främlingsfientlighet och hat på internet. Tidningens personal trakasserades efter att granskningen publicerats. Men hur är det idag, fyra år efteråt?


- Vill du bli en folkbildare mot nazism?
Tillsammans med LO-distriktet i Mellansverige, Brunnsviks folkhögskola och med stöd av projektmedel från Folkbildningsrådet erbjuder vi i år en kostnadsfri digital föreläsningsserie med tillhörande studiecirkel under våren 2021 där fokus är på nazismens historia, högerextremismen idag och hur man tar avstånd och folkbildar vidare.
Vi har bjudit in historiker, författare, förintelseöverlevare och journalister som kommer att föreläsa om det de vet och har varit med om.
I studiecirkeln får du tillgång till material som relaterar till respektive föreläsning. Detta material diskuteras i cirkeln tillsammans med kursledare och föreläsare.
Cirkelträffarna äger rum i anslutning till varje föreläsning, datum finner du på nästa sida.
Vi planerar även för ytterligare en cirkelträff i höst med fokus på verktyg för att folkbilda vidare. Folkbildning mot nazism är digital så länge det behövs. Blir det möjligt är vår önskan att kunna
träffas fysiskt längre fram. Men det får tiden utvisa.
Hoppas vi ses - detta är viktigt!

Datum: 29 maj
Tid: 13:00 – 14:00

Plattform: ABF Sörmlands Facebooksida och youtubekanal

• Frågor & anmälan
malin.nordling@abf.se / 016-16 67 00
Programmet i sin helhet hittar du här: https://fb.me/e/1YWGRMT7d

Detta är ett: Evenemang
Arrangemangsnr
173351
Startdatum
29 maj 2021
Veckodagar
Lördag
Tidpunkt
13:00–14:00
Plats
Facebook - ABF Sörmland
Pris
Gratis
Kontaktperson
Annika Rydberg Ajakainen
annika.rydberg@abf.se