Hoppa till huvudinnehåll

Opera - Rigoletto

Startar det nya året med nyskapande uppsättningen av Verdis mästerverk!

Musik, Opera, Direktsändning

En ny version av Verdis dramatiska tragedi om hovnarren Rigoletto. Tony Award-pristagaren Bartlett Sher förflyttar handlingen till 1920-talet. Räkna med snygg art deco-scenografi och eleganta kostymer, skapade av två designers som tillsammans vunnit hela åtta Tony Awards.

Barytonen Quinn Kelsey gör rollen som Rigoletto för första gången på Met. I rollen som Gilda ser vi sopranen Rosa Feola. Dirigerar gör Daniele Rustioni.

Den första operan i Giuseppe Verdis ”trilogi” som också inkluderar Trubaduren och La traviataRigoletto kretsar kring tre huvudpersoner: en hovnarr, briljant men trasig till kropp och själ; den sybaritiske adelsmannen han tjänar och narrens naiva tonårsdotter som hamnar mittemellan dem. Det är berättelse om kärleken i alla dess former – föräldrakärlek, romantisk och köttslig kärlek – utspelad med en berusande vacker musik och ett nyanserat och psykologiskt inkännande libretto.

Med en handling som går från förförelse till kidnappning och i slutändan mord är operan i huvudsak berättelsen om en ödesdigert överbelastad ensamstående förälder som desperat vill skydda sin enda dotter.

  

 

Land: United States (2022) | Åldersgräns: Barntillåten

 

 

 

 

 

 

Detta är ett: Evenemang
Arrangemangsnr
174728
Startdatum
29 januari 2022
Veckodagar
Lördag
Tidpunkt
19:00–22:10
Medarrangör
Royal Eskilstuna
Plats
Kulturhuset Royal
Järntorget 63226 ESKILSTUNA
Pris
210 kr