Hoppa till huvudinnehåll

Mandarin

Kursen där man lär ut mandarinska med svenska eller engelska språket, baserad på elevens behov. Kursen är på lätt kinesiska med fokus på konversation på mat och kultur. Du behöver inga förkunskaper

Välkomna till Kursen där man lär ut mandarinska med svenska eller engelska språket, baserad på elevens behov. Kursen är på lätt kinesiska med fokus på konversation på mat och kultur. Du behöver inga förkunskaper

Upplägg!

Den grundläggande tanken bakom Lai Ba! är att göra det möjligt för eleverna att på ett effektivt sätt skaffa sig ett basalt ordförråd och lära sig kinesiskans mest grundläggande strukturer samtidigt som de lär sig aktivt behärska de viktigaste tecken.

Kursen använder pin yin transkription så att nybörjare i mandarin kan läsa ord utan att kunna kinesiska tecken. De 160 tecken som används i blandtexterna i boken Lai Ba! markeras som svarta i gloslistorna och är de mest frekventa i nutida skriftlig kinesiska. För dem som önskar lära sig fler tecken finns texterna  dessutom i en version med alla tecken utskrivna.

Kursen kommer att fokusera på kursdeltagarnas muntliga förmåga dvs. uttala, använda ord när de kommer presentera sig själva i mandarin, träna på hörförståelse från tex. film, via bildkort lära sig ord osv. Vi kommer att arbeta i grupper och öva på muntlig förmåga tillsammans.

Under kursen kommer även deltagarna lära sig om kinesisk kultur tex kinesiskanyåret, mitten av hösten festivalen, "Duan Wu" festival osv. Deltagarna kommer att lära sig om asiatisk kultur eller om länder som har kinesisk befolkning.

Sist men inte minst kommer deltagarna få lära sig skriva kinesisk kalligrafi, vi kommer att använda "Mao Bi", kalligrafipenna och "mo" bläck ink.

I kurskostnaden kommer det att ingå studielitteratur samt kalligrafi material

Kursstart: 7/9

Anmälan sker på länk på hemsidan eller info.botkyrka@abf.se

Kursen äger rum på teams.

Detta är en: Kurs/Studiecirkel
Arrangemangsnr
17655
Startdatum
15 november 2021
Veckodagar
Måndag, Torsdag
Tidpunkt
17:30–19:00
Antal tillfällen
20
Antal lediga platser
15
Medarrangör
HT 21 Studieprogrammet
Plats
Distans (PCS)
Pris
2500 kr
Anmäl dig